fbpx

Koncert “Lira i prijatelji”, pod dirigentskim vodstvom Mirjam Marković, biće održan u četvrtak, 29. septembra sa početkom u 20 časova u Kulturnom centru Gradiška.

Izvor: Saopštenje

Na izmaku veoma uspješne godine, kako po broju nastupa, tako i takmičenjima, hor organizuje godišnji koncert u svom gradu, na kojem će kroz raznovrstan repertoar predstaviti dosadašnji rad.

Podrži eTrafiku

Uz MGH “Lira” na koncertu će učestvovati horovi OMŠ “Branko Smiljanić”, OŠ “Vasa Čubrilović”, OŠ “Danilo Borković”, kao i brojni muzičari i pjevači.

Iako hor u ovom sastavu djeluje od 2019. godine, zbog virusa korona, ovo je prva godina koja je maksimalno bila ispunjena aktivnostima. Kako redovnim nastupima povodom obilježavanja znažajnih datuma za grad Gradiška, zajedničkim nastupima sa drugim horovima, tako i takmičenja u Bijeljini i Nišu, na kojem je hor ostvario zapažen uspjeh, kako u mješovitom sastavu, tako i ženskom horu.

Najveću podršku hor dobija od grada Gradiške, ali i brojnih privrednih subjekata, bez kojih hor ne bi mogao ostvariti svoje aktivnosti kao i predstojeći koncert, te još jednog takmičenja koje će se održati početkom oktobra u Herceg Novom.

Napiši komentar