fbpx

Tokom proteklog vikenda Banja Luka je bila domaćin trećeg Inkluzivnog atletskog mitinga “Sunce” koji je na Gradskom stadionu Banja Luka okupio oko stotinu takmičara iz devet organizacija iz Bosne i Hercegovine.

Izvor: Saopštenje

Inkluzivni atletski miting “Sunce” pruža priliku licima sa poteškoćama u razvoju da pokažu svoje sportske sposobnosti na najbolji način. To je takođe mjesto odličnog druženja i razmjene iskustava.

Foto baza

Na trećem izdanju ovog takmičenja viđene su trke u asistiranom hodanju, trkačke discipline na 50, 100, 200 i 400 metara, skakačke discipline, skok u dalj i skok u dalj iz mjesta, te bacanje vorteksa i loptice.

Iako bez podrške gradskih i republičkih institucija, organizovan je događaj koji je bio od neprocjenjivog značaja za sve učesnike, jer su kući ponijeli nezaboravne uspomene i ostvarili nova prijateljstva, a Banja Luka je predstavljena u najboljem svjetlu.

Zahvaljujući društvenoodgovornim kompanijama koje su podržale treći Inkluzivni atletski miting “Sunce”, domaćini su uspjeli ove godine da organizuju takmičenje na visokom nivou, a da našim takmičarima osiguraju i prigodne nagrade i poklone.

Besplatna škola sporta za djecu sa poteškoćama: Sportske aktivnosti su preduslov za napredak

Napiši komentar