fbpx

Nakon što joj je otkrivena intolerancija na gluten i laktozu, Zorana Glišić (27) iz Banjaluke je počela da pravi zdrave poslastice bez glutena i bijelog šećera. Nastao je brend “Zdravo Zaza”. Danas, nakon samo osam mjeseci rada, u ponudi je moguće pronaći mnoštvo poslastica najrazličitijh ukusa.

Piše: Danica Novaković; Fotograf: Jelena Đurđević

Kada joj je dijagnostifikovana intolerancija, Zorani je bilo jako teško da se odrekne starih navika kada je u pitanju ishrana. Iako je morala da počne da se zdravo hrani nije željela da prihvati činjenicu da ta hrana mora da bude i lošeg ukusa. Zbog toga je odlučila da počne praviti zdrave poslastice, prvenstveno zbog sebe, a kasnije i zbog drugih. Kada je pravljenje zdrave hrane već preraslo u hobi odlučila je da svoje proizvode podijeli sa ostalima.

Podrži eTrafiku

„Tek kada više nisam smjela jesti hranu koja sadrži gluten i laktozu shvatila sam da nema mjesta u gradu gdje bih mogla izići i jesti hranu koju volim, a da mi pritom ne šteti. Tako sam odlučila da za sebe počnem praviti hranu koja je zdrava i u isto vrijeme ukusna. Ubrzo sam uplovila u jedan sasvim novi svijet i naučila dosta novih stvari kada je u pitanju priprema hrane“, govori nam ona.

Njene poslastice pravi su dokaz da zdrava hrana nije uvijek i ružnog ukusa, te da može biti čak i lijepo dekorisana, jer estetski aspekat, takođe, ima veoma bitnu ulogu kada je u pitanju hrana. Sem toga, ove zdrave poslastice takođe su i veoma zasitne, tako da nećete steći nezdravu naviku prejedanja ili želje za još, kao što je to slučaj sa hranom koju srećemo u marketima i poslastičarnicama.

„Inspiraciju za sve ove poslastice koje pravim pronalazim svuda oko sebe, od društvenih mreža i ostalih medija, pa do svakodnevnih situacija. Ponekad jednostavno vidim neke od namirnica koje mi se svide i zamislim u trenutku kombinaciju u glavi. Inspiracija je svuda oko nas i ako dobro gledate sigurno ćete je pronaći“, ispričala nam je Zorana.

„Zdravo Zaza“, pored dobrog ukusa i lijepog izgleda poslastica, nudi i širok asortiman svojih proizvoda. Zorana se bazirala najviše na osmišljavanje zazoleda, veoma ukusnih i primamljivih zdravih sladoleda, te mini tortica i klasičnih torti. Pored toga, ona pravi i sitne kolače, snikiriki čokoladice, te bezglutenske američke palačinke.

„Kada su u pitanju torte imamo mini, od kojih su najpopularnije Afrička noć i Jafolina, i klasik veličine koje izrađujemo po želji klijenata. Moguće je izabrati veličinu, ukus, te zaslađivač koji će biti u torti. Takođe, jedna od inovacija koju do sada još nigdje nismo vidjeli u Banjaluci jeste da ukrašavam torte zazoledima koji su ručno rađeni i veoma zdravi. Što se zazoleda tiče, njih je moguće pronaći na štapiću, te pakovane u eko kutije od 300g i 700g.“, objasnila nam je.

Sve ove poslastice moguće je pronaći na njenim Instagram i Fejsbuk profilima. Ukoliko želite da se i sami uvjerite u to koliko su ukusni i fantastični Zoranini proizvodi, pozivamo vas da dođete u četvrtak 15. jula u 17:00h, u kafe šop „Nomad“ na promociju brenda Zdravo Zaza. Ovo je sjajna prilika da besplatno degustirate njene proizvode i čujete priču o ovom veoma zanimljivom brendu.

Napiši komentar