fbpx

Plavi telefon, savjetodavna linija za djecu i mlade organizuje seriju besplatnih vebinara za roditelje i profesionalce koji rade sa djecom. Vebinari će se održati onlajn, putem Zoom aplikacije u tri termina: 2., 9. i 16 aprila od 17 časova.

Izvor: Saopštenje

Kroz edukaciju, učesnici će imati priliku da nauče tehnike odgovornog roditeljstva koje će im pomoći da izgrade odnos povjerenja sa njihovom djecu i bolje razumiju potrebe djece. Roditeljstvo je veoma zahtjevan i odgovoran posao te na ovaj način želimo pružiti podršku roditeljima da se što lakše nose sa izazovima koje ova uloga nosi. Takođe, svjesni da je djetinjstvo najvažniji i najkritičniji dio odrastanja i da predstavlja emocionalnu bazu svake osobe, Udruženje smatra da je važno da se razgovara o ovoj temi kako bi se preventivno djelovalo na moguće greške koje bi negativno uticale da rast i razvoj djeteta.

Foto baza

Vebinare vodi Snežana Jondža, dipl psiholog i psihoterapeut u superviziji sa dugogodišnjim iskustvom pružanja podrške djeci, odraslim i porodicama.

Svi zaintersovani mogu se prijaviti putem linka, a informacije o vebinarima se mogu pronaći i na Fejsbuk stranici Plavog telefona.

Podsjećamo da je Udruženje „Nova generacija“ iz Banje Luke pokrenulo uslugu Plavi telefon 2013. godine. Do danas je zaprimljeno preko 24 000 poziva i upućeno 110 prijava sumnji na nasilje nad djecom. Prilikom zvanja nije potrebno ostavljati lične podatke, a zahvaljujući kompaniji Mtel, pozivi su besplatni bez obzira na mrežu iz koje djeca pozivaju. Aktivnosti koje sprovodi Plavi telefon dio su regionalnog projekata ,,Ublažavanje socio-ekonomskog uticaja COVID-19 na djecu na prostoru zapadnog Balkana i Turske“, kojeg finansira Europska Unija i UNICEF  Bosna i Hercegovina.

Napiši komentar