fbpx

Tržni centar “Delta planet” Banja Luka će 28. marta 2021. godine biti domaćin najslađeg festivala u našem gradu, „Festivala čokolade, kafe i vina“. Organizatori festivala su “Ukijeva čokoladna bajka” i “Delta planet”.

Izvor: Saopštenje

“Festival čokolade, vina i kafe”, će 28. marta 2021. godine u 12 časova svečano otvoriti ministar privrede i preduzetništva RS, Vjekoslav Petričević, koji je prepoznao potrebu da podrži i našeg najmlađeg privrednika, ali i čokolade, vina i kafu, kao privredni kapacitet Republike Srpske.

Foto baza

Ovaj festival će biti posvećen desetom rođendanu Uroša Živkovića, najmlađeg privrednika u Republici Srpskoj i vlasnika preduzeća “Ukijeva čokoladna bajka”, koji je ujedno i zaštitno lice festivala. Uroš Živković je dječak iz Prnjavora kom je nakon rođenja ustanovljen veoma rijedak De Grouchy sindrom. Iako su doktori imali loše prognoze, Ukijeva mama Tanja odlučila je otići korak ispred svih i ne dozvoliti da bolest savlada njeno dijete. Tako je započela i “Ukijeva čokoladna bajka”, a Uki je pomažući mami oko čokoladnih slastica, sticao vještine, te danas trči, trenira atletiku, ide u školu, ali i dalje uživa u pravljenju čokoladnih bajki. “Ukijeva čokoladna bajka” je započela kao terapija, a danas je već život koji Uki i njegova mama, ali i čitava porodica žive.

Pored “Ukijeve čokoladne bajke” izlagači na festivalu, koji će prvenstveno zadovoljiti ukuse posjetilaca su: “Čokomed”, “Fruta cioccolata”, “Akademija by Nermin”, “Baklava šop”, “Kruna produkt”, “Slatka varoš”, “Vinarija Anđelić”, “Vinarija Jungić”, “Aleksandrini vinogradi”, “Crveni brijeg”, “Vinarija Vera”, “Vinarija Povratak”, “Vinarija Petijević” i “Fabrika coffe”.

Napiši komentar