fbpx

Udruženje Most realizuje umjetnički kamp u sklopu projekta “Kada slike govore više od riječi” u periodu od 24. do 27. septembra 2020. godine. Kamp će okupiti 30 mladih iz 10 lokalnih zajednica: Gradiške, Banje Luke, Srbca, Mrkonjić Grada, Bihaća, Travnika, Velike Kladuše, Prijedora, Prnjavora, Kotor Varoši.

Izvor: Saopštenje

Tema kampa su lokalni heroji i heroine, borci/aktivisti koji su upamćeni po svojoj borbi za ljudska prava. Želi se preispitati pojam “heroja” i ko su heroji bili nekad, a ko su sad. Njihovi portreti će se izrađivati u različitim umjetničkim pravcima. Organizatori žele da osvjetle neke od istorijskih ličnosti, izvuku ih iz zaborava, a u isto vrijeme podstaknu mlade na umjetničko izražavanje i aktivizam.

Podrži eTrafiku

“Nije potrebno imati iskustva u likovnoj umjetnosti, potrebno je da imaš želju da naučiš nešto novo! Uslovi za prijavu su da imaš od 18 do 30 godina i dolaziš iz jednog od navedenih gradova”, ističu organizatori.

Za prijavu je potrebno poslati CV najkasnije do 20. septembra 2020. godine na e-mail adresu: office@nvomost.org

Projekat ,,Kada slike govore više od riječi” realizuje se zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Napiši komentar