fbpx

U četvrtak, 27. avgusta 2020. godine, sa početkom u 20.00 časova, ispred NUB Republike Srpske u okviru programa Ljeto na stepenicama biblioteke će se održati promocija knjige “Lutak” Radmile Karlaš.

Izvor: Saopštenje

Promocija će se održati uz poštovanje svih preporučenih epidemioloških mjera a govoriće autorka, izdavač i recenzent Boris Maksimović te Tanja Stupar Trifunović.

Priče Radmile Karlaš se dešavaju u nedefinisanom vremenu koje može biti ovo naše, ali isto tako može biti neko prošlo ili buduće vrijeme. Sa namjerom su lišene konkretnog vremenskog određenja i fokusirane na ono suštinsko. U fokusu priča su ljudi, njihovi međusobni odnosi i sile koje na njih utiču, a koje ne moraju nužno biti od ovoga svijeta. I to je nešto od čega vas ponekad prođe jeza. Priče bi mogli okarakterisati kao priče koje naginju fantastici ali to nije ni epska, ni naučna, pa ni fantastika koja naginje hororu već nešto što intezivno cilja i udara u samu srž naše kolektivne imaginacije i ne prestaje dok ne završimo sa čitanjem, a nekad ni nakon toga. Radmilin jezik je izuzetno izbrušen i pitak, njeni opisi su jasni i sve o čemu piše sa lakoćom zamišljamo pred očima. I zbog toga pročitano ostavlja još jači utisak.

Napiši komentar