fbpx

Udruženje građana eTrafika.net 27. juna organizuje besplatnu radionicu oslikavanja stakla koju će voditi Žana Forca, umjetnica iz Banjaluke. Radionica će se održati od 15 do 20 časova u prostorijama Omladinskog centra „Zdravo da ste“, koji se nalazi u parku Mladen Stojanović. U slučaju sunčanog vremena, radionica će se održati na otvorenom.

Foto: Pixabay

Predmeti oslikani na radionici će se prodavati na humanitarnom bazaru, koji je planiran za početak jula. Ovo je zapravo početak humanitarne akcije koju eTrafika organizuje kako bi se prikupila novčana sredstva za otplatu dugovanja porodice Uldrijan iz Banjaluke. Pored radionice oslikavanja stakla, organizovaće se i humanitarni bazar na kojem će se prodavati rukotvorine bh. kreativaca, humanitarne kafe u nekoliko banjalučkih kafića a biće otvoren i poseban račun za novčane donacije.

Podrži eTrafiku

Na besplatnu radionicu oslikavanja stakla su dobrodošli svi, a zbog ograničenog broja učesnika potrebno je popuniti kratku google formu najkasnije do 24. juna u 23:59. Sav materijal za rad, sredstva za dezinfekciju i osvježenje će biti obezbijeđeni od strane organizatora, a od učesnika se očekuje da ponesu maske za lice.

Grozda Uldrijan (74) ime je koje je stanovnicima Banjaluke poznato zbog čestih akcija prikupljanja hrane za nju i njenu djecu. Živi sa sinom Sašom (49) i kćerkom Irenom (45). Svi imaju teške probleme sa zdravljem (Parkinsonova bolest, osteoporoza, šizofrenija, dijabetes, paranoja…), mjesečno daju oko 300 KM na lijekove. Žive od malih penzija, plaćaju velike dugove za stan i hrane se u javnoj kuhinji.

Za više informacija o radionici i akciji možete kontaktirati organizatore  na broj telefona 066/791-470 (Nataša Tomić), mejl natasat@etrafika.net ili na Fejsbuk stranicu portala eTrafika.net

Teška sudbina porodice Uldrijan: Znamo šta znači nemati 0,20 KM

Napiši komentar