fbpx

U okviru digitalne kampanje koju je pokrenuo, Muzej savremene umjetnosti RS je odlučio da jedan dio svojih aktivnosti usmjeri i na najmlađu publiku. Prva knjiga za djecu o muzeju koju su promovisali povodom Dana Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske, od danas će na veb sajtu Muzeja biti besplatna.

Izvor: Saopštenje

Pdf verziju knjige „Tajni život muzeja“ autorke Jelene Kojović Tepić sa ilustracijama banjalučkog umjetnika Dragoslava Malinića koju je dizajnirao Nemanja Mićevć, grafički dizajner MSURS, možete da skinete na latinici, ćirilici i na engleskom jeziku.

Podrži eTrafiku

Uz knjigu je na sajtu postavljeno i pet bojanki koje prate naraciju knjige o deset malih miševa koji otkrivaju kakav se tajni život odvija unutar zidina jednog muzeja i koji se kroz razne avanture upoznavaju sa značajem muzejske institucije. Mališane koji budu vrijedni i oboje svih pet crteža ali se potrude i pošalju svoje originalne crteže na temu knjige nagradićemo originalnim izdanjem knjige „Tajni život muzeja“.

Knjiga „Tajni život muzeja“ je 100. jubilarno izdanje MSURS a prilagođena je za djecu od pet do 12 godina. Poseban akcenat stavljen je na prezentaciju muzejske kolekcije čiji su reprezentativni primjeri predstavljeni ilustracijama i tekstualnim objašnjenjima, sa ciljem da se djeci ukaže na bogatstvo kulturnog nasljeđa koje baštini naša institucija i na značaj njegove prezentacije i očuvanja.

Knjiga je realizovana uz podršku Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i projekta “Dijalog za budućnost” koji implementiraju UNDP, UNICEF i UNESKO u partnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine.

Napiši komentar