fbpx

U nemogućnosti da posjetiocima predstave svoje sadržaje zbog teških okolnosti i vanrednih preventivnih mjera Vlade, Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske u narednom periodu će pokrenuti digitalnu kampanju putem koje će svojoj publici predstaviti aktuelnu izložbu ali i brojne druge digitalne sadržaje.

Izvor: Saopštenje

Svjesni činjenice da se današnja komunikacija najviše odvija na društvenim mrežama i digitalnim platformama, MSURS će koristiti svoju fejsbuk i instagram stranicu kao medij za promociju aktivnosti ove ustanove ali i savremene umjetnosti.

Povucite zakon kojim se kriminalizuju kleveta i uvreda

Prateći preporuke ICOM-a (Internacionalnog komiteta muzeja) koji je pokrenuo akciju pod nazivom #Museumsandchill usmjerenu na korištenje društvenih medija za promociju muzejskih aktivnosti koje dopiru do publike kod kuće, MSURS će pokušati, kao i mnogi drugi regionalni i svjetski muzeji, da u narednom periodu putem raznovrsnog digitalnog sadržaja pomogne ljudima da se opuste i uklone stres izazvan izolacijom.

“Kampanja će biti usmjerena na aktuelnu izložbu „Story Lines“ umjetničkog para diSTRUKTURA koji dolazi iz Beograda a koji su se proteklih godina na regionalnoj umjetničkoj sceni isticali svojim neobičnim postavkama i multimedijalnim projektima. Izložba će biti predstavljena putem video materijala sa posebnim akcentom na multimedijalni projekat We are living in a beautiful wOURld koji je nastao 2007. godine kao svojevrsna digitalna arhiva intimnih priča o ljudima koji su iz političkih, ekonomskih, socijalnih i mnogih drugih razloga migrirali i nastavili svoje živote u drugim gradovima Evrope. Publika će imati priliku da prati svjedočanstva ovih ljudi i na taj način će se predstaviti ovaj neobični umjetnički projekat koji je u MSURS predstavljen putem interaktivne mape i 85 QR kodova”, stoji u saopštenju.

Osim aktuelne postavke, u narednom periodu MSURS će predstaviti i brojne druge digitalne sadržaje iz arhive muzeja ali i nastojati da u ovim teškim vremenima ostane umrežen sa brojnim partnerima, saradnicima i umjetnicima tako što će dijeliti i podržavati digitalne sadržaje, zanimljivosti, preporuke, tekstove i video materijale prijatelja.

Napiši komentar