fbpx

“Samostalna izložba Danijele Mihić” biće otvorena u utorak, 10. marta, u 19:00 sati u Kulturnom centru UDAS, ulica Sime Miljuša br.2. Banjaluka.

Izvor: Saopštenje

Riječ je o prvoj samostalnoj izložbi umjetnika/ca sa i bez invaliditeta u okviru programa izlagačkih aktivnosti Kulturnog centra UDAS Banjaluka za 2020. godinu. Umjetnički savjet Kulturnog centra UDAS, na osnovu javnog konkursa iz oblasti slikarstva za umjetnike/ce sa i bez invaliditeta, odabrao je radove umjetnice Danijele Mihić za predstavljanje u KC UDAS.

Foto baza

Takođe, Danijela Mihić je dobitnica nagrade za slikarstvo Kulturnog cnetra UDAS u okviru završne kolektivne izložbe studenata Studijskog programa Likovne umjetnosti Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci u akademskoj 2018/2019.

U okviru izlagačkih aktivnosti za 2020. godinu u kulturnom centru, u periodu od marta do jula 2020. godine predstavljaće se, svakog mjeseca, izložbe umjetničkih radova umjetnika/ca sa i bez invaliditeta iz Bosne I Hercegovine.

Danijela Mihić je rođena 1997. godine u Banjoj Luci, gdje završava srednju Tehnološku školu. Student je četvrte godine Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci na smjeru slikarstvo, u klasi Radoslava Tadića. Učestvovala je u kolektivnim izložbama: Godišnja izložba studentskih radova Akademije likovnih umjetnosti u Banjoj Luci (2017, 2018, 2019.); izložba „Tjelovitost“ u Art Klub Prostoru (2019.); kolektivna izložba u okviru festivala „Banjalučka ljetna scena“ (2019.), samostalna izložba „Galerija Đura Jakšić“ Banja Luka (2018.) Dobitnik je nagrade Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci za Studiju-sliku na drugoj godini, kao i nagrade Kulturnog centra UDAS na trećoj godini u Banjoj Luci. Učestvovala je i u slikarskim kolonijama, Eko-kolonija Blidinje (2018,2019.) i Putevima predaka (2017.).

Izložba će biti otvorena do 31. marta i dostupna je za posjetioce radnim danom i subotom od 09:00 do 15:30 sati.

Napiši komentar