fbpx

U Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci RS 23. decembra će se održati promocija knjige “Stojadin i druge priče” Feđe Gudića.

Promocija će se održati u sali 29 sa početkom u 19:00, a knjigu će pored autora predstaviti Siniša Stanić, koordinator projekta “Priče iz komšiluka” i novinar portala mondo.ba, Goran Dakić, urednik zbirke, i izdavač Boris Maksimović.

Zbirka “Stojadin i druge priče” Feđe Gudića kolekcija je kratkih, nekad bizarnih, a nekad krajnje toplih priča smještenih većinom u Gornji Vakuf. To je zbirka koja kao malo koja druga predstavlja beskrajni kolorit jedne naizgled sasvim obične sredine koja se slučajnom prolazniku može učiniti kao svaka druga, ali koja, viđena očima njenih stanovnika, poprima gotovo mitske dimenzije. U ovoj zbirci upoznaćemo psa Šarkija, koji ima supermoć da predosjeti dolazak granata i prije nego što se čuje njihov zvuk, kabadahiju Mufida, koji se boji groma, stolara, gospodina i prevaranta Faketa, konobara Šefika iz kafane “Mehka ćuna”, Oleg, tužnu đevojčicu muškog imena koja ima jednu kraću nogu, Rezika, jednog nesvakidašnjeg rudara iz Breze i mnoge druge fascinantne ličnosti kojima svaka manja sredina obiluje, ali koje često ne primjećujemo iz prostog razloga što se previše naviknemo na njih.

Foto baza

Napiši komentar