fbpx

U sklopu projekta “Mladi kao snaga promjene u svojim zajednicama”, koji spovodi IN  fondacija, a uz podršku programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) organizuje se prvi trening iz oblasti aktivizma, učešća mladih, identiteta, nenasilja za 30 mladih uzrasta od 15 do 24 godine iz opština Čelinac i Prnjavor.

Izvor: Saopštenje

Projekat ima za cilj da osnaži mlade da postanu aktivni i odgovorni građani društva koji će kroz svoje djelovanje doprinijeti unapređenju svojih lokalnih zajednica te time uticati na poboljšanje statusa svih članova društva.

Foto baza

Trening će se održati u Prnjavoru u hotelu City u period od 12. do 13. oktobra 2019. Cilj prvog treninga je da mladi steknu nova znanja na teme ativizma, učešća mladih, identiteta, nenasilja i zdravih stilova života.

Kroz obuke koje će se realizovati tokom oktobra 2019. krajnji cilj je da mladi steknu znanja i vještine za pisanje projekata te da dobiju podršku za svoje inicijative u zajednicama, koristeći novostečeno znanje i vještine za aktivizam, društvenu koheziju i raznolikost u interakciji sa svojim vršnjacima i drugim članovima zajednica u kojima žive. Projekat je počeo u septembru 2019. godine i trajaće do marta 2020. godine.

Za više informacija o radu IN fondacije kao i o projektu možete kontaktirati koordinatoricu projekta, Bojanu Delibašić Bjelić na telefon 065 698 235 ili na b.delibasic.bjelic@infondacija.org

Projekat sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

 

Napiši komentar