fbpx

U vremenu u kojem se obrazovanje suočava s brojnim izazovima, osim podrške koja je potrebna đacima i roditeljima nužno je da pokažemo i dodatnu brigu za nastavnike.

Izvor: Saopštenje; Foto: Pixabay.com

Zato  u okviru programa podrške „Super start“ pokrenuta je besplatna višednevna online psihološka radionica namjenjenu nastavnom osoblju pod nazivom „Prevencija sindroma sagorjevanja“. Ovaj sindrom je praćen emocionalnom iscrpljenošću, gubitkom motivacije i osjećajem nemoći, što može značajno uticati i na kvalitet samog obrazovanja.

Podrži eTrafiku

Naime, sindrom sagorijevanja, poznat i kao burnout sindrom, sve više pogađa nastavnike koji se svakodnevno suočavaju s izazovima u prenošenju znanja iz nastavnog gradiva kao i sa izazovima razvoja učenika kao zdravih ličnosti. Osim toga pored redovnih izazova u radu sa učenicima nastavnici se često suočavaju s visokim očekivanjima, povećanim stresom i izazovima u komunikaciji sa roditeljima.

Online radionica “Prevencija sindroma sagorijevanja” pruža prije svih nastavnom osoblju vrijedne alate i resurse za prepoznavanje, prevenciju i upravljanje sindromom sagorijevanja. Kroz interaktivne sesije i stručno vođene diskusije, nastavnici će naučiti kako:

• prepoznati simptome sindroma sagorijevanja i kako se nositi s emocionalnim stresom.
• razviti strategije za održavanje ravnoteže između posla i privatnog života.
• unaprijediti komunikacijske vještine kako bi se prevazišli izazovi u interakciji s učenicima i roditeljima.
• ispričati svoje priče i iskustva kako bi se izgradila zajednica podrške.
Ova radionica predstavlja podršku koju partneri platforme psychocare.live daju drugim sistemskim naporima na očuvanju mentalnog zdravlja onih koji oblikuju naše mlade generacije a time i našu budućnost.

Radionici se pristupa putem linka.

Prije registracije na sam događaj potrebno je da otvorite nalog na platformi PsychoCareLive.

1 Komentar

Napiši komentar