fbpx

Psihološki Centar „Sense“ u saradnji sa Gradom Banjaluka, početkom mjeseca jula pokreće realizaciju programa psihološke podrške za trudnice i mlade majke, pod nazivom „OsnaŽena mama“.

Izvor: Saopštenje

„OsnaŽena mama“ je program koji je zasnovan na najnovijim naučnim saznanjima iz Kognitivno-bihejvioralne terapije, terapije prihvatanjem i posvećenošću, te terapije usmjerene na saosjećanje. Program obuhvata kombinaciju edukativnog dijela kao i iskustvenih praktičnih vježbi, a sve u cilju pomoći ženama tj. mladim majkama i trudnicama  da se mentalno osnaže.

Podrži eTrafiku

Učesnice programa će naučiti kako da prepoznaju određene emocije, kako da reaguju na one neprijatne poput straha, ljutnje i tuge. Isto tako, naučiće kako da se nose sa ponašanjima koja im i nisu baš korisna i pomažuća u novoj ulozi majke. Cilj progama jeste da učesnicama pruži konkretne alate i smjernice kako da se nose sa svim izazovima sa kojima se susreću, kako da postanu svjesne svojih vrijednosti i da žive život u skladu sa njima. Važno je da žene, trudnice i mlade majke nauče kako da brinu o sebi kada je to izazovno i da kroz taj zdrav, saosjećajan odnos prema samoj sebi, rade bolje i za druge koje ih trebaju, odnosno za djecu.

Voditeljice programa su magistrice psihologije i kognitivno-bihejvioralne terapeutkinje. Susreti u manjim grupama za rad počinju od jula mjeseca, a za žene koje ne budu mogle prisustvovati uživo, biće omogućeno online uključenje u grupu.

Ovom prilikom se želimo zahvaliti Gradu Banjaluka na podršci i prepoznavanju značaja rada na unaprijeđenju mentalnog zdravlja trudnica i majki.

Pozivamo sve zainteresovane mlade majke i trudnice da se prijave, jer važno je da brinemo o sebi, važno je da njegujemo naše mentalno zdravlje.

Prijave su otvorene do 30.06.2023.godine, a za sva dodatna pitanja nam se možete obratiti na mejl: psiholoskicentarsense@gmail.com

Napiši komentar