fbpx

Poznata crnogorska umjetnica Andrijana Vešović, koja je poznata pod pseudonimom “Zombijana”, predstaviti svoje radove u Banjaluci po drugi put. Izložba će pružiti posjetiteljima priliku da istraže dublje poruke koje prenosi.

Izvor:  Saopštenje

Izložba i radionice vizuelne umjetnice Andrijane Vešović Zombijane „Revolucija dok mirišem baš lijepo“ u Sarajevu i Banjaluci. Regionalno poznata vizuelna umjetnica Andrijana Vešović Zombijana održat će izložbu svojih radova „Revolucija dok mirišem baš lijepo“ u Sarajevu 22. maja u „Kutcha concept store“ (Skenderija 17)  i u Banjaluci 25. maja u Domu omladine (Đure Daničića 1).

Podrži eTrafiku

Zombijanini radovi „Revolucija, dok miriše baš lijepo“ predstavljaju izložbu koja se fokusira na ženska prava i teme, obuhvatajući različite aspekte od ukosnica do širih društvenih tema.

Cilj izložbe je da publici omogući prevazilaženje tradicionalnog iskustvo jednostavnog gledanja umjetničkih djela koja su već dostupna na Internetu.

Nakon izložbe bit će upriličena aukcija izloženih radova, a sav prikupljeni prihod od aukcijske prodaje izloženih umjetničkih djela bit će doniran sigurnim kućama za žene u Sarajevu i u Banjaluci. Na taj način, izložba ne samo da podiže svijest o ženskim pitanjima i pravima, već i materijalno doprinosi vrijednom cilju koji direktno podržava i osnažuje žene u zajednici. U okviru aktivnosti, u Sarajevu i Banjaluci organizovat će se i radionice “Dobri dijelovi mog dana” tokom kojih će Zombijana podučiti učesnice različitim tehnikama crtanja i umjetničkim vježbama koje podstiču pažnju i zahvalnost.
Cilj radionica je osnažiti kreativno izražavanje učesnica.

Ulaz je besplatan.

U ponedeljak 22. maja Zombijana je u Sarajevu.

Napiši komentar