fbpx

Stanari ulice Sime Šolaje, Udruženje nezavisnih stvaralaca i aktivista Geto i Centar za umjetnost i urbanizam iz Berlina organizuju manifestaciju „Atomsko druženje“ koja će se održati u utorak i srijedu, 25. i 26. aprila u Banjaluci.

Izvor: Saopštenje; Foto: Dalibor Danilović

Tokom završnih aktivnosti u sklopu međunarodnog projekta Some call us Balkans (SCUB) koji je podržan od strane Kreativne Evrope i Izvršne agencije evropske komisije za kulturu i obrazovanje u 2020. godini, na platou u Ulici Sime Šolaje (Atomsko sklonište / Građiš) u sklopu manifestacije komšije će sa umjetnicima i članovima udruženja organizovati uređenje i druženje.

Podrži eTrafiku

Problemi oko prostora Građa traju od 2011. godine kada je to bilo improvizovano i jedino igralište u banjalučkom naselju Centar 1 koje je smješteno između ulica Sime Šolaje i Vase Pelagića. Dvanaest godina kasnije i dalje traje borba stanara da sačuvaju ovo mjesto od prenamjene u parking.

Početak uređivanja prostora zakazano je u 10 časova u utorak 25. aprila,  nakon čega je planirano druženje komšija u 17 časova i koncert Duvačkog kvarteta i Akademaca. Akcija sređivanja se nastavlja i sljedeći dan od 12 časova, te druženja komšija od 17 časova i projekcije animiranih radova studenata.

Tokom oba dana online radio BR će raditi i uživo izvještavanje sa Građe, dok će banjalučki skejteri i grafiteri tokom dana edukovati djecu i roditelje o tome šta je skejt i ulična umjetnost.

Više o projektu možete pronaći na linku.

Pogledate kako je izgledalo “Atomsko druženje” 2022. godine.

Napiši komentar