fbpx

Talenat i kreativnost koju posjeduje želi da iskoristi na pravi način i da to bude nešto posebno što još niko nije pravio i radio. Kakanjka Nevresa Velispahić prvobitno započinje sa izradom ikabena koju pravi od umjetnog i živog cvijeća, a zatim počinje i sa izradom svadbenih dekoracija i kutija za rođendane i druge svečane prilike.

Tekst: Ilma Husika; Foto: Nevresa Velispahić

Ikebane izrađuje za enterijere kuća i poslovnih prostora. Pri nabavci potrebnog materijala većinom se odlučuje za kvalitet cvijeća i ostalih posuda od keramike, stakla, porculana i svega onoga što je potrebno pri izradi njenih radova. Kaže da cijenu određuje kupac, pa shodno tome izradi narudžbu.

Foto baza

„Nisam išla na obuke i kurseve koji se bave izradom kretivnih radova. Jednostavno to je dar od Boga, a naravno i moja velika ljubav i pažnja koju poklanjam pri izradi ovih radova. Dosta ulažem truda kada je u pitanju dekoracija“, kazala je Velispahić.

Ističe da jako voli uređivati, krenuvši od kućnog ambijenta do bašte. Svemu posveti veliku pažnju. Gdje god da se nalazi u svojim mislima odmah stvara sliku kako bi ona to dekorisala.

Materijale pronalazi svugdje gdje god da stigne, u okolini, gradovima čak i u drugim državama i kulturama, jer kako kaže, kod nas nije sve dostupno. Mnogo mušterija je zainteresovano za njene radove, jedino je spriječava to što je zauzeta drugim poslovima pa ne stiže sve uraditi intezitetom kojim bi trebalo.

Foto: Nevresa Velispahić

Svoje radove objavljuje na društvene mreže i naglašava da joj je to mnogo pomoglo za promociju njenih radova. Na njenim objavama uvijek su pozitivni komentari što joj daje veći podsticaj za dalji rad.

„Veliki sam perfekcionista, tako da se potrudim maksimalno kako treba i kako bi kupci bili zadovoljni. Kada dobijete pozitivan kompliment za ono što ste uradili to vam daje vjetar u leđa da budete još bolji i profesionalniji. Mene ovaj rad jednostavno ispunjava, radim ono što volim i radim s puno ljubavi, posvećujem pažnju svakom detalju. Sada više nego ikada imate na društvenim mrežama razne tutorijale i možete neke ideje kopirati što se tiče ručnih radova, ali meni to ništa ne znači jer ja želim unikatno da izrađujem. Jednostavno to mora da bude iz moje glave, onako kako sam ja to zamislila. Ideja se rodi u trenutku i to još više volim“, kazala je Velispahić.

Foto: Nevresa Velispahić

Nevresa je izradila više od 2.000 ikebana, uglavnom  unikatnih, jer ne voli praviti iste, voli da to bude uvijek nešto drugačije i posebno, izuzev ako to mušterija zahtjeva. Ističe da su  mnoge otputovale i preko granice. U budućnosti planira da nastavi da se bavi ovim poslom.

Za kraj je poručila svima koji imaju talenat za nešto da to iskoriste i rade najbolje što znaju, da  mnogo truda ulažu, jer poslije dolaze rezultati koji nas motivišu.

Napiši komentar