fbpx

Ona je mlada fotografkinja i videografkinja iz Banjaluke, a svoj rad putem društvenih mreža predstavlja pod imenom Artist At Camera. Tajana Dedić – Starović je odlučila da svoje fotografije prenese na odjevne predmete i modne dodatke i tako umjetnost unese među ljude.

Piše: Bojana Radić, Foto: Artist At Camera

Ideju da pokrene ovaj projekat je, kako kaže, imala odavno a nakon što nas je ove godine zadesila pandemija napravila je biznis plan i otpočela istraživanje.

Podrži eTrafiku

„Istražila sam o majicama, o štampanju, bilo je tu mnogo stvari koje su meni bile nepoznate. Želim da moj rad bude angažovan, a smatram da je to moguće ukoliko je među ljudima. Najbolji način da nešto bude među ljudima jeste da zapravo bude na stvarima koje ljudi nose“, objasnila nam je.

Trenutno se u njenoj ponudi mogu pronaći majice kratkih rukava, cekeri i bedževi. Teez Me Tees majice dolaze u tri varijante, tri različita kroja: ženska strukirana, oversized i unisex majica.

Čitav ovaj projekat nazvala je Teez Me Tees.

„Teez me je izraz za sleng koji bi značio zadirkivati, a ovaj drugi deo Tees je oblik riječi T-shirts što je zapravo majica kratkih rukava. Pa bi to negde već u toj igri reči moglo da sugeriše da te majice zadirkuju, provociraju, sve što je zapravo u skladu sa mojim radom“, pojasnila nam je Tajana.

Artist At Camera: Moji radovi su mračni, jezivi i zabavni do apsurda

Svojim fotografijama istražuje ženku seksualnost, čovjekov psihološki koncept, te različite aspekte društvenog života, ali i mnoge druge teme koje je „zagolicaju“.

„I dalje me nešto žulja u kontekstu realnosti i onda se sedne i pravi se plan, razmišlja se šta i kako, pa se uradi rad. Ranije je to bilo mnogo impulsivnije. Ali taj cilj da taj moj rad treba da prenese neku poruku je ostao isti. Moja poruka je ta da je jedino istina poenta. Uvek sam se trudila da pokažem istinu“, kazala nam je Tajana.

Tajana ističe kako bi voljela, ako čitava Teez Me Tees priča zaživi, da poveže i druge umjetnike koji su zajedno sa njom, u okviru ovog brenda, radili majice sa svojim fotografijama. „Wearable art“, u raznim oblicima predstavlja novi trend u modnoj industriji.

„To je kad oslikate neki motiv, isprintate fotografiju na majicu ili uradite bilo kakvu drugu intervenciju na nekom komadu odjeće. Vrlo je popularno, a smatram da će tek biti“, dodala je Tajana.

U razgovoru nam je rekla kako smatra da umjetnost nije i ne treba da bude rezervisana samo za muzeje.

“Nikad me nije vodio princip ‘umetnost radi umetnosti’ niti da prikažem nešto samo da bih prikazala ili jer je lepo. Uvijek je to bilo iz nekog ličnog revolta”, kazala je.

Tajaninu Teez Me Tees odjeću i modne dodatke možete pronaći na njenoj instagram stranici.

Napiši komentar