fbpx

Ajla Aščerić (29) u januaru 2020. godine zbog bolesti svoje ćerke morala je da napusti posao koji je voljela. Ubrzo je na internetu pronašla oglas za radionicu na alu foliji, prijavila se, i tako je započelo novo poglavlje u njenom životu. Nakon završene obuke počela je samostalno da oslikava radove i da ih prodaje, a njen biznis se uskoro proširio.

Piše: Danica Novaković

Na samom početku radionice Ajla se oduševila iskusivši čari oslikavanja alu folije. Pozitivan utisak koji je stekla podstakao ju je da nastavi da se bavi ovom vrstom umjetnosti.

Foto baza

„Rekla sam sebi da ću ovo vrijeme dok ne radim iskoristiti na najbolji mogući način. Na radionici sam shvatila da me crtanje i bojenje smiruje i da doprinosi mom unutrašnjem miru“, ispričala je.

Svoje prve radove Ajla je objavljivala na Facebook stranici, na kojoj i danas prodaje svoje proizvode. Kvalitet i unikatnost njenih radova doprinijeli su tome da ljudi u jako kratkom periodu čuju za njen mali biznis.

„Svi moji proizvodi su ručno rađeni i moguće ih je pronaći samo u mojoj radionici. Takođe, pravim i obilježivače za knjige koji su 100% izrađeni od folije“, objasnila nam je.

Pored obilježivača, Ajla oslikava kutije za nakit i zidne satove, te ostale predmete po zahtjevu mušterija. Njen posao nije baš lak, jer je foliju jako teško oblikovati na početku zbog toga što se lako lomi i gužva.

„U početku se zaista namučite dok ovladate samom folijom. To je specifičan materijal sklon lomljenju i gužvanju, ali kad naučite raditi s njim onda nema granica“, izjavila je.

Uz Ajlu je od prvoga dana njen suprug koji joj pomaže u čitavom procesu oslikavanja. Njih dvoje sve rade zajedno sem marketinga, koji je Ajla preuzela na sebe, jer je to njena profesija.

„Zajedno biramo motive, koje nakon toga zajedno sa tekstom prenosimo na papir, pa tek onda iscrtavamo sve to na alu foliju. Nakon toga, slijedi konturisanje popraćeno dubljenjem. Kada je taj dio posla gotov na red dolazi bockanje, i na kraju slijedi bojenje folije. Slikanje na alu foliji je postao naš svakodnevni ritual. Lagana priča, smijeh uz kafu i mili glasić naše ljepotice. Divno je to što i ona sada prepoznaje naše radove i gdje god da ih vidi zna da su to radili njeni roditelji“, rekla je za eTrafiku Ajla.

Za kraj naša sagovornica poručuje svim mladima koji žele bilo šta da urade ili započnu da je život pun izazova, samo je do nas kako ćemo gledati na njih. Takođe, smatra da treba iskoristiti svaku priliku i pretvoriti je u najbolju odluku koju smo donijeli u životu.

Napiši komentar