fbpx

Da živimo u okolini koja nam ne pruža mogućnost za zaposlenje i napredak ovaj put svjedoči Sanja Dakić Ivić, koja je sebe pronašla u kreativnom radu i sada je samo korak dijeli od otvaranja sopstvene radnje.

Piše: Bojana Radić

Nakon završenog Prirodno-matematičkog fakulteta, smjer demografija, Sanja je pokušavala pronaći posao, nažalost – bezuspješno. Kako kaže, imala je znanje i diplomu, ali ne i nekog uticajnog iza sebe. Šest godina nakon završetka studija pružila joj se prilika da pripravnički staž odradi u biblioteci u Ribniku.

Foto baza

„Nisam imala prevoz. Svaki dan sam se borila i tražila način da odem na posao ili da se s posla vratim kući. Kad pogledam iza sebe, vidim i znam da je sve to bila velika škola i iskustvo koji su mi pomogli kasnije“, rekla je.

Pozitivna strana Sanjine priče počinje odlaskom u Bubamaru, hobby art centar у Banjaluci u kojem se mogu nabaviti svi potrebni rekviziti za izradu dekorativnih predmeta. Prvo je ukrasila kutiju decoupage tehnikom i tada je počelo sve ono čime se danas aktivno bavi. Prije toga, kad je imala 15 godina, bavila se vajarstvom, za koje joj, nažalost, danas nedostaje vremena. Sa izradom dekoracija je počela 2014. godine. Danas, Sanji je ovo osnovni i jedini posao koji radi.

„Danas sam na korak do toga da otvorim samostalnu radnju. Zahvalna sam svima koji mi nisu pomogli da se zaposlim u nekoj od državnih institucija, jer tamo mi definitivno nije mjesto, to nisam ja i tamo ne bih bila srećna“, otkrila je.

U njenoj ponudi mogu se naći sve vrste rođendanskih dekoracija, ramovi za slike, razne kutije, dekorativna slova, posteri, slike na platnu, lampe, pozivnice i još mnogo toga. Materijali koje upotrebljava su medijapan, stiropor, papir i foreks, a kad je riječ o bojama, koristi samo one na bazi vode. Materijal uglavnom nabavlja u Bubamari i Centrumu. Kaže kako joj najveći dio vremena oduzima preprema za štampu koju radi u Corelu, te da je za neke pripreme odvajala sate i sate.

Narudžbi ima sa svih strana, a neke je slala u Holandiju, Norvešku, Italiju, Sloveniju, Njemačku, Austriju, Španiju, Kanadu i SAD, a najčešći je motiv Miki Mausa, kao dio dječije rođendanske dekoracije.

Sanja nam je otkrila da bi pored toga da završi IT akademiju, postane grafička dizajnerka i otvori svoju radnju. Ovim poslom se bavi jer su joj djeca najveća inspiracija, a za sebe smatra da je jedno „veliko dijete“ i da nikad neće odrasti.

„Sve što radim, radim s ljubavlju, a djeca to osjete. Rijetko se desi da je neko nezadovoljan, a ako se to slučajno desi trudim se da to nekako nadomjestim. Važno mi je da ljudi budu zadovoljni, jer ja već jesam“, kazala je.

Za kraj nam je poručila da vjerujemo u sebe i pratimo svoju radost, te dodala kako ljubav uvijek nađe put.

Napiši komentar