fbpx

Studentsko pozorište bilo je domaćin pozorišnog koncerta „Broadway u Banjaluci“ i tako donijelo duh Brodveja u najveći grad Republike Srpske. Za pretpremijeru i dva izvođenja, od kojih je posljednje bilo 10. jula su se tražile karte više, a naredno je zakazano za 18. jul.

Piše: Melani Isović

S obzirom na to da krajem juna sve pozorišne institucije u Banjaluci prestaju sa radom do druge polovine septembra, Studentsko pozorište je odlučilo da publici omogući uživanje u predstavama i nakon kraja zvanične sezone. Iz tog razloga su organizovali kabaretski i pozorišni koncert u Banjaluci, a palicu su povjerili mladim snagama: Đurđi Vukašinovič, glumici Dječijeg pozorišta Republike Srpske, Maji Manojlović operskoj pjevačici i vokalnom pedagogu i  Tijani Jovanović, mladoj diplomiranoj glumici.

Podrži eTrafiku

Ova ekipa je na veoma zabavan način prenijela svoje životne priče, zabavila i dirnula publiku, a Maja Manojlović ističe da je jedan od razloga to što ovakav vid zabave nedostaje našem gradu.

„Vrlo smo srećne, jer smo realizovale dugogodišnju ideju. Mjuzikl svakako nedostaje našem gradu, kao sjajan vid pozorišne zabave. Sa ovom koncertnom predstavom pokazale smo da je to moguće, čak i na kamernoj sceni kakva je Studentsko pozorište. Publika je uvijek zainteresovana za ovakve projekte, to znam jer sam igrala u Narodnom pozorištu  u opereti ‘Orfej u podzemlju’, operi ‘Safikada’… Samo nedostaje kontinuitet takvim projektima. Publika odlično reaguje, mi uživamo na sceni i onda je to pun pogodak. Svaka pjesma koji se pjeva nosi svoju težinu, svoj karakter i logiku. Meni je uvijek izazov a i sreća kad glumački radim lik, rad na liku mi je najinteresantniji dio, sa pjevanjem je lako“, izjavila je Maja Manojlović.

Ipak, prema riječima tima koji stoji iza ovog pozorišnog koncerta, ovo je sezonski projekat, pa je posljednje planirano izvođenje zakazano za  18. jul.

 „Ambicije ovog pozorišnog koncerta nisu velike, jer ovo je osmišljeno samo za ovo ljeto. Projekat je neku pretpremijeru imao na proslavi rođendana Studentskog pozorišta u februaru. Imali smo izvođenje 1. jula i 10. jula kada je Podrum scena bila prepuna, plan je da ga izvedemo još 18. jula i tu je kraj. Ostala izvođenja zavisiće od poziva iz drugih gradova“, o budućnosti ovog projekta je izjavio je Aleksandar Pejaković, reditelj i autor scenske postavke koncerta „Broadway u Banjaluci“.

Napiši komentar