fbpx

Međunarodna regata u kajaku “Trebinje 2013” održana je danas na vodama Trebišnjice 12-ti put zaredom. Učestvovalo je 6 ekipa sa preko 60 takmičara iz BiH, Hrvatske i Crne Gore.

Organizovano je  ukupno 19 utrka, a učesnici su se takmičili u disciplinama K-1 500 metara i K-1 1 000 matara, K-2 200 metara, u ženskoj i muškoj kategoriji.

Organizator regate je klub domaćin, kajakaški kluba „Trebišnjica“ iz Trebinja, čiji predsjednik, Petar Pantović, smatra da je Trebinje idealan grad za bavljenje ovim sportom.

Podrži eTrafiku

 „Trebinje je jedinstven grad  s obzirom na klimu i vodene potencijale, pa tako zimi ovdje na pripreme dolaze reprezentacije iz Srbije i Hrvatske. Imamo vrhunske uslove, samo nam nedostaje malo podrške lokalnih organa“, kaže Pantović za eTrafiku.

U regati je učestvovala i ekipa iz Runovaca u Hrvatskoj, a njihov trener, Ante Lešina rekao nam je da su  drugi put u Trebinju i da se da će dolaziti mnogo narednih godina.

„Moja ekipa broji  11 članova. Bez obzira na rezultate, uvijek ćemo rado opet doći u Trebinje. Takmičenje ne bi bilo takmičenje ako se ne nadamo nekim nagradama. Prošle godine smo bili treći, i bilo bi lijepo da i ove godine osvojimo neku nagradu“, kaže Lešina.

Trener kajakaškog kluba „Morača“ iz Podgorice, Goran Furundžić, rekao nam je da je sa svojom ekipom peti put u Trebinju, i da im je svaki put sve ljepše. Do sada su ovdje osvojili dosta nagrada a njihove kajakašice i kajakaši  veoma su zadovoljni organizacijom trke i rado dolaze ovdje.

„Gostoprimstvo ovdje je odlično kao i uslovi za ovaj sport. Mi inače treniramo na Morači koja je jedna brza voda, i teško nam je da se naviknemo na mirnu vodu nakon brzaka. To su dvije različite tehnike i različiti kajaci. Danas smo došli danas malo ranije da se pripremimo, i nadamo se da će sve biti kako treba“, kaže Furunžić.

Ekipno prvo mjesto zauzela je ekipa iz Imotskog “Mračaj”, drugo mjesto “Žepče 550”, a treće mjesto klub domaćin “Trebišnjica”. Kada su u pitanju medalje kajakaša iz Trebinja istaknute rezultate ostvarili su Milović Nikola i Kurtović Petar osvojivši drugo mjesto u kategoriji mlađi juniori K-2 500 metara, Radovan Kandić i Rastko Sorajić osvojili su treće mjesto u kategoriji seniori K-2 500 metara. Treće mjesto u kategoriji mlađi kadeti K-2 500 metara osvojili su Ratković Mato i Dervišević Nikola.

U žiriju za izbor najboljih su vođe svih ekipa učesnica, a najbolje ekipa osvaja pehar.

I pored odličnih uslova za bavljenje kajakaštvom u Trebinju, Grad još uvijek nema sluha za ovaj sport pa su članovi domaćeg kluba „Trebišnjica“ prinuđeni da se samostalno bore za razvoj ovog sporta u njihovom gradu.

eTrafika.net – Sonja Terzić

Napiši komentar