fbpx

„KOB je jedan veliki dio mene, bend kroz koji je prošlo mnogo ljudi i mnogo različitih muzičara, stilski drugačijih. Mijenjalo se sve, osim toga što sam ja bio tu, pa mogu slobodno reći da sam ja KOB, ali ne u nekom prepotentnom smislu, nego smo toga svi mi svjesni“, kazao je Vanja Cvijanović, frontmen grupe KOB, u intervjuu za eTrafiku.

Piše: Jelena Trifunović

Najnovija pjesma grupe KOB nosi naziv „Istina“ i predstavlja simbol roditeljske ljubavi. Vanja ističe da su svjesni da bi nakon ovoga mogli da navuku cenzuru na sebe, ali su odlučili da ne razmišljaju previše i urade ono što smatraju ispravnim.

Foto baza

„Ova pjesma nije poziv na rušenje bilo čega. Nažalost, to moramo naglasiti na samom početku jer znamo da će nas određene grupe i osobe etiketirati. Mi ne rušimo ono za šta su mnogi očevi, sinovi, muževi dali svoje živote. Ova pjesma je isključivo poziv na traganje za istinom i pravdom kao najvišim civilizacijskim tekovinama. Ona je simbol najveće ljubavi – one roditeljske. Ona je živi spomenik svim očevima i sinovima“, govori on u intervjuu za eTrafiku.

Spot za pjesmu čine prikazi očeva i sinova, bez dodatnog uljepšljavanja okoline, već oslikavaju sivilo svakodnevnice običnog čovjeka. Sinovi imaju vrlo karakterističan položaj ruku, kakav je David Dragičević imao kada je pronađen mrtav na obali Vrbasa.

Ističe da kao izvođač van grupe ne postoji. Sve je krenulo iz njegove kuće, tu su napisane prve pjesme, odrađene prve probe i to traje do današnjeg dana.

„Moji roditelji su najbolji na svijetu, svjesni su da ja ne bih bio ja da se ne bavim time čime se bavim“, istakao je Vanja.

Grupa KOB

Saradnja sa drugim bendovima je i te kako prisutna kroz savjetovanja. Što se tiče dueta, za sada ih nemaju u planu, ali ne bježe od njih i kažu da se takve stvari jednostavno dese u nekom trenutku.

Grupa KOB broji četiri člana – Duško Cikota (bubanj), Milorad Nježić (bas gitara), Ozren Ćirić (gitara) i Vanja Cvijanović (gitara/vokal). Jako bitan dio benda je i Ninoslav Tiki Dobrijević, sa svojim Digital boyler studijom, koji je njihov producent i savjetnik. Vanja smatra da je Tiki čovjek koji posjeduje veliko znanje, logički je dio benda i da su veoma napredovali zahvaljujući tome što su ga poslušali u datom trenutku.

Vanja Cvijanović

U skladu sa situacijom u društvu, rok muzika podstiče sve veći bunt i revolt, što i jeste u srži ovog muzičkog pravca. Cilj grupe KOB je da urade što više pjesama koje će se slušati i po čemu će ih publika pamtiti.  Autorski rad im daje mogućnost da iskažu svoje mišljenje i viđenje neke situacije kroz pjesmu. Plan im je da do kraja ljeta izdaju album i da ga što više ispromovišu. Svirke ovog benda su u svim sredinama jednako prihvaćene i veoma posjećene.

Do sada ovaj sastav nije nailazio na negativne komentare na svoj rad. Veliki broj festivala je već ugovoren i to je nešto na šta se veoma rado odazivaju, bilo da je u pitanju humanitarni rad ili festivali zabavnog karaktera.

Godine 2017. odnijeli su pobjedu na ZET festivalu u Šipovu.

„Zet festival je jedan predivan festival koji se održavao do sada i mi smo bili jedan njegov dio, a on je bio dio nas. Pomogli smo mi njima,pomogli su oni nama. To je za nas bilo jedno predivno dešavanje, više nije i to je to” , istakao je Vanja.

KOB je nakon nemiloga događaja sa ZET festivalom stao na stranu muzičara, benda, kolega i kako kaže braće. Naime, prošle godine organizatori festivala su se užasno ponijeli prema jednom od bendova koji su osvojili nagradu, zbog čega je cjelokupna javnost reagovala.

Svoj rad percipira kao lijep i kvalitetan, te se nada će ga publika tako i prihvatiti. Na brojeve ne obraća pažnju, pa se ne zamara pratiocima na društvenim mrežama.

Cilj nam je što veća posjećenost svirki. Savjet svima drugima koji se bave muzikom – da ne razmišljaju previše, nego samo da sviraju“, istakao je Vanja za kraj našeg razgovora.

Napiši komentar