fbpx

Evropska noć muzeja biće obilježena u subotu, 19. maja, u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske. 

Ove godine je u fokusu izložba PUNKTUMI -Zbirka inostrane umjetnosti MSURS, koja obuhvata više od 360 umjetničkih djela, a za ovu priliku izabarano je 100 djela 80 autora iz 17 evropskih zemalja.

Kao i svake godine, manifestacija će imati i muzički dio programa koji je predviđen da se održava na platou ispred Muzeja. On započinje nastupom banjalučkog dječijeg hora MaMa Voks (MaMa VOX), zatim di-džej setom, a od 22 časa prvi put na ovim prostorima ugostićemo izuzetno popularan i aktuelan bend Niplpipl (Nipplepeople). Ova elektropop grupa osnovana je 2008. godine, a čini je tajanstveni maskirani dvojac, koji je u regionalnom smislu obilježio 2017. godinu, a 2018. započeo rasprodatim koncertom u Zagrebačkoj Tvornici. Ove godine obilježavaju 10 godina postojanja, a prvi koncert u Banjaluci će realizovati upravo na poziv Muzeja.

Podrži eTrafiku

Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske pridružio se obilježavanju Evropske noći muzeja 2006. godine, kao prva muzejska institucija iz BiH, a na poziv Ministarstva kulture i informacija Republike Francuske. Ovogodišnja manifestacija realizuje se uz podršku Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini, Uneskovog regionalnog biroa za nauku i kulturu u Evropi, kompanije Coca Cola, Banjalučke pivare i Kompanije m:tel-prijatelja muzeja, kao i Grada Banja Luke i Ministarstva prosvjete i kulture RS.

Osim Banjaluke, Evropsku noć muzeja obilježiće i muzeji i galerije u Trebinju, Bjeljini, Foči i Srebrenici.

Napiši komentar