fbpx

’Unique Vision’ naziv je izložbe fotografija mladog umjetnika Srđana Vujmilovića, koja je otvorena u banjalučkom Staklencu.

Piše: Sandra Ćurlić

Riječ je o postavci koja je nastala kao plod četverogodišnjeg rada na kojoj su prikazani raznoliki pejzaži, portreti kao i jedinstven spoj navedenih motiva.  Kako navodi, Srđan se sasvim slučajno našao u svijetu fotografije u kojem je pronašao mogućnost da drugima prikaže stvari iz svog ugla posmatranja.

Podrži eTrafiku

„Od malena sam htio u nečemu da se iskažem, isprobam, a kao zaljubljenik u prirodu zavolio sam i fotografiju, te je na kraju ispao ovakav rezultat“, govori Srđan za eTrafiku.

A da je uspio u svojoj namjeri najbolje svjedoče mnogobrojni zadovoljni posjetioci koji su, zahvaljujući izvanrednim pejzažima, uspjeli da na trenutak pobjegnu iz svakodnevne rutine i zastanu pred ljepotama i fenomenima prirode koja nas okružuje.

Srđan Vujmilović je samouki fotograf koji, kako kaže, inspiraciju pronalazi u svemu. Od omiljenih tehnika posebno izdvaja pejzaž, arhitekturu kao i time-lapse fotografiju, a pored fotografije se bavi i kinematografijom i grafičkim dizajnom.

Za svoj rad dobio je mnoga priznanja od kojih se kao najveće ističe prvo mjesto na prestižnom fotografskom takmičenju ‘Rovinj Photodays’. Neki od njegovih radova mogu se pronaći na velikim poznatim platformama kao što su National Geographic, Discovery Channel, Canon, Youpic, 500px, magazinima Practical Photography, Masterclass Magazines i drugim.

U 2016. godini je postao Google Street View Trusted Professional i Google Maps Local Guide Pro, a od početka 2017. godine je ViewBug ambasador.

Izložba je otvorena do 20. decembra, a više Srđanovh radova možete pogledati na njegovoj Fejsbuk stranici.

Napiši komentar