fbpx

Učešće djece u muzičkim takmičenjima izazvala su veliku pažnju na prostoru bivše Jugoslavije, a nerijetko se dešavalo da njihove verzije dignu popularnost pjesmama koje do tada nisu bile pretjerano popularne ili su pale u zaborav.

Trenutno najaktelnije takmičenje ove vrste jesu „Pinkove zvezdice“ u kojem je prodefilovao niz kvalitetnih mališana-pjevača, ali pored standardnog izvođenja već opštepoznatih hitova Zdravka Čolića, Hari Mata Harija ili Marije Šerifović, za neke pjesme su imali ogroman doprinos.

Trenutno na tom putu je sjajni Trajče Georgiev iz Strumice koji je samo četiri dana nakon objavljivanja njegovog izvođenja pjesme „Dušo varljiva“ na Jutjubu došao do 350 hiljada pregleda koliko je originalni izvođač Vlatko Lozanoski Lozano skupljao čitavih pet godina. Da se popularnost i Lozanovog izvođenja vlastite pjesme naglo povećava dokazuje i to da je sa 150 hiljada pregleda koliko ih je skupio u proteklih pet godina, nakon Trajčetovog izvođenja u samo četiri dana dodao još 65 hiljada. Pjesma je napokon prešla granice Makedonije i to isključivo zahvaljujući Trajčetu.

Podrži eTrafiku

Hrvatska pjevačica Vanna vjerovatno bi sa ponosom isticala da njena pjesma „Ako je vrijedilo išta“ u tri mjeseca skupila  3,5 miliona Jutjub pregleda, međutim problem je u tome što ih je zaslužila mala Lena Stamenković iz Zaječara, dok original ima tek 900 hiljada za sedam godina koliko je prošlo od njegovog postavljanja na ovaj kanal.

https://www.youtube.com/watch?x-yt-ts=1422411861&v=sqylSLjFpWk&x-yt-cl=84924572

Pjesma „Ima jedan svijet“ je vraćena iz zaborava u velikom stilu. Zahvaljujući fenomenalnoj trinaestogodišnjoj Ilmi Karahmet iz Kiseljaka, učesnici prve sezone domaćeg „X factora“. Djevojčica nevjerovatnog glasa na prvom nastupu je izvela ovu pjesmu i istog trenutka osvojila žiri i publiku. Žiri je podigla na noge, Željko Joksimović je izašao pred nju i poljubio joj ruku i tada nastaje prava opsjednutost ovom talentovanom djevojčicom.

Njeno izvođenje pjesme na Jutjubu za kratko vrijeme došlo je do  4,5 miliona pregleda dok je originalni spot u izvođenju Zorice Kondže za sedam godina uspio napraviti tek 700 hiljada.

Da vraćanje ove pjesme neće biti kratkog daha pokazale su ovogodišnje „Pinkove zvezdice“ gdje više mališana odlučilo da se predstavi upravo ovom pjesmom, a do sada naujuspješniji bio je šestogodišnji Pavle Vasiljević iz Kragujevca koji za tri mjeseca ima već milion pregleda.

Iako nadaleko poznata u narodnjačkim krugovima pjesma „Moja zakletvo“ Zorice Brunclik za dvije godine od postavljanja na Jutjub jedva je prebacila 300 hiljada pregleda dok je učešće osmogodišnje Milice Stanišić sa Pala u „Zvezdama granda“ napravilo pravu pometnju na društvenim mrežama i za kratko vrijeme približilo se prvom milionu.

eTrafika.net – Ognjen Tešić

Napiši komentar