fbpx

Petnaesti Koncert Godine u Novom Sadu protekao je u znaku nevjerovatne energije, žestokih nastupa i otkrivanja imena prvih izvođača za Exit 2015. godine.

Iako je koncert počeo u 16 časova, ekipa eTrafike stigla je oko 18 časova, pred kraj nastupa Blaže i Kljunova, propustivši svirke grupa Arate i Sopot. Atmosfera je bila više nego opuštena, a Blaža je sa bine prosto isijavao pozitivnu energiju. Nakon njega binu je preuzeo Hornsman Coyote, pruživši publici oko 40 minuta kvalitetne rege/dub muzike.

Desetak minuta nakon 19 časova došlo je vrijeme za trojac Marčelo-Iskaz-Filteri. Hard kor i hip hop zvuci širili su se salom Spensa, dok su muzičari na bini ostavljali svaki atom snage. Od Marčela smo mogli čuti pjesme Komplikovani, Pegla i Laž, dok su ostatak vremena Iskazovci pržili instrumente i glasne žice, te kao gosta na posljednjoj pjesmi doveli Kojota.

Podrži eTrafiku

Bad Copy nastavio je u hip hop fazonu, a otkačena trojka zapjevala je za početak “Džastin Biberija”, da bi kasnije došli do “Esi mi dobar”, “Metalca” i “Spejs Nigrutina”. Naravno, nastup nije mogao proći bez njihovog glupiranja i pošalica, pa su se na kraju pozdravili riječima “hvala svima, mi smo bili Marčelo i Iskaz”.

Nakon uzavrele atmosfere, došlo je vrijeme za “spuštanje” i nastup Škrtica. Ma koliko se Cane i ekipa zabavljali na bini i unosili u sviranje, publika se polako hladila. Tek ponegdje se mogao vidjeti neko kako skače, dok na kraju nastupa nismo mogli vidjeti nikoga u toj ulozi, ma koliko se trudili. Bila je primjetna suzdržanost kod Caneta, koji skoro da nije komunicirao sa publikom. Škrtice su poslužile za odmor i prikupljanje snage za ostatak večeri.

Nastupom grupe SARS publika je ponovo skočila na noge i đuskala uz lagane melodije. Romantična atmosfera je nastala tokom pjesme “Lutka”, kada su obožavaoci na molbu Žareta upalili svoje telefone i upaljače.

Ovgodišnje ludilo Koncerta Godine krenulo je oko 23 časa, kada su na binu stupili Goblini. Žestok zvuk i nevjerovatna energija nisu nikome dopuštali da ostane miran. Golub je bio raspoložen za davanje savjeta svojim fanovima, pa im je rekao da “čuvaju obraz i ljubav, te izađu na ulicu, jer nam treba je*ena revolucija”. Iako je isteklo vrijeme predviđeno za njihov nastup, šabački pankeri produžili su malo svirku, jer kako kažu, vole kada su na bini. Golubu je pripala i čast da najavi prva poznata imena za naredni Exit festival, pa je otkrio da nas čekaju nastupi grupa Motorhead, Eagles Of Death Metal, Gobini, Eyesburn i Škrtice.

Koncert Godine zatvorili su momci iz Dubioza Kolektiva, koji su svirali do dva sata nakon ponoći. Otkačen stajling, rekviziti i koreografija tjerali su publiku da u Spensu ostavi posljednje atome snage. Kao i svi prethodni bendovi, ova bh. grupa pozvala je fanove da podrže legalizaciju medicinske marihuane, tačnije “Lekalizaciju”, što je ovogodišnja akcija Koncerta.

Kao što to biva nakon dobrih koncerata, od sinoćnjeg provoda u Spensu ostale su nam modrice, bol u svakom dijelu tijela, promukao glas i poremećen centar za ravnotežu. Naravno, to su minimalne posljedice, koje padaju u sjenu odličnog provoda uz sjajne izvođače.

eTrafika.net – Vanja Stokić

Napiši komentar