fbpx

Avantura zvana Exit završena je jutros u ranim jutarnjim časovima na Petrovaradinskoj tvrđavi, a sinoćnji nastupi pokazali su istinitost izreke da se “šlag ostavlja za kraj”.

Piše: Lolamagazin.com – Vanja Stokić

Naše veče započelo je nastupom Roisin Murphy na Main stage. Poznata kao nekadašnja pjevačica grupe Moloco, Roisin je imala težak zadatak da opravda očekivanja publike. Nažalost, Main je bio preveliki za nju, pa je prostor ispred bine zjapio prazan. Tu je bilo tek nekoliko hiljada ljudi, koji su na početku koncerta bili tek za nijansu brojniji od fan pita na koncertu Killersa.

Podrži eTrafiku

Ne obazirući se na to, Roisin je sjajno odradila nastup, ponašajući se kao da pjeva pred mnogo većom grupom ljudi. Laganije pjesme, sjajan glas i zanimljiv scenski nastup učinili su da poželimo da je češće viđamo uživo. Zanimljivo je da je pjevačica na binu ponijela cijeli garderober, te da se nekoliko puta presvlačila i mijenjala rekvitite koje je stavljala na sebe.

Naredni nastup privukao je mnogo veći broj ljudi. Kada je na scenu stupio Rag’n’bone man svima nam je bilo jasno da nas čeka vrhunski koncert. Ne štedeći glasa niti energije, Rag’n’bone man dao je sve od sebe da publici bude što prijatnije, a najveće ovacije dobile su pjesme Human i Skin, koje su i njegovi najveći hitovi.

Treći veliki nastup na istoj bini i jedno od vodećih imena ovogodišnjeg Exita jeste Hardewell. Nastup ovog svjetski poznatog DJ-a je prštao od energije, ali i dobrih propratnih efekata. Publika nije imala drugog izbora nego da se prepusti i u potpunosti uživa u ovom nastupu, te da poželi da ga Exit ponovo ugosti.

Od ostalih bina izdvojio se Fusion, gdje smo uspjele stići na koncert Stereo banane i Orthodox Celtsa. Oba su privukla veliki broj posjetilaca, dok su muzičari ostvarili jako dobru komunikaciju sa publikom. Stereo banana je svojim brzim ritmom i žestokim rimama podigla sve na noge, da bi ih zatim Orthodoxi naveli da plešu do iznemoglosti. Oni koji nisu imali snage za to su nastupe pratili sa odmarališta preko puta bine, udobno zavaljeni u lejzibegove ili ležeći na zemlji.

Ovime je završen ovogodišnji Exit, a nama samo ostaje da se od njega nakratko oprostimo, te poželimo da i naredni bude u istom duhu, mada nema razloga da se to ne ostvari.

Napiši komentar