fbpx

Udruženje likovnih umjetnika Istočne Hercegovine „Milorad Ćorović“ organizovalo je izložbu radova svojih članova na Trgu slobode u Trebinju.

Ovo je njihova druga izložba, a predsjednica Udruženja, Nina Lojović-Milinić, kaže da im je želja da izložba postane tradicionalna.

„Cilj našeg Udruženja je da se umjetnici sa ovog područja udruže i da razmjenjuju svoja iskustva, ali i da zajednički istupimo i na likovnoj sceni van Hercegovine. Želja nam je bila da grad vidi da mi postojimo i da ljudi uživaju u ovom ambijentu koji smo ovdje stvorili“, kazala je Lojović-Milinić.

Podrži eTrafiku

Ove godine uručene su i dvije nagrade, a Umjetnički savjet jednoglasno je izabrao pobjednike. Dobitnik nagrade za višegodišnji uspješan umjetnički rad je počasni član Udruženja,Ljubo Miljanović.

Nagradu za doprinos promovisanju likovne umjetnosti dobio je umjetnik iz Bileće, Drago Vučić.

„Ranije sam dobio slično priznanje od Ministarstva prosvjete i kulture ali ovo mi je draže jer dolazi od kolega koje se bave istim poslom kao i ja, što mi govori da sam na pravom putu. Naša dužnost i pozvanje je da se okupljamo i pokazujemo jedni drugima, ali i mlađim generacijama, svoje znanje i da umnožavamo talente koje imamo.“, kazao je Vučić.

Na izložbi je predstavljeno oko 40 radova članova Udruženja, a rađeni su različitim tehnikama pa je svaka slika priča za sebe.

Udruženje likovnih umjetnika Istočne Hercegovine “Milorad Ćorović” postoji  nepune dvije godine i trenutno broji više od 50 članova. Do sada su izlagali u opštinama Hercegovine,  a u planu su i izložbe u inostranstvu.

eTrafika.net – Sonja Terzić

Napiši komentar