fbpx

Prvi Sea Dance otvoren je sinoć nastupima grupe The Books of Knjige, Ramba Amadeusa, Nene Belana, Jamiroquaija i Klingande na budvanskoj plaži Jaz.

Na prostoru oko Jaza smješteno je šest bina – Main, Dance Paradice, Reggae, Latino, Party Cinema (koji je projekcija isječaka sa Exita na bijelom kombiju) i Silent Dance. Prevoz na festival organizovan je iz svih okolnih mjesta, a posjetioci iz Budve koristili su besplatne autobuse koji su cijeli dan i cijelu noć vozili do plaže i nazad.

Na festival smo stigli nešto posle 21 čas, taman na nastup Ramba Amadeusa. Rambo je bio u svom stilu, sa šeširom na glavi, pivom u jednoj i cigarom u drugoj ruci zabavljao je publiku svojim šalama i doskočicama, a na kraju je otpjevao i pjesmu koju je napisao “svom drugaru Jamiroquaji”. Ne sjećamo se kako je tačno glasio tekst pjesme, ali je poenta bila da neko tu nosi duge gaće. Odlazeći sa bine Rambo je od publike tražio da ga isprati pjevajući “čobane, vrati se, ovce tvoje ne mogu bez tebe”.

Podrži eTrafiku

Ubrzo su na binu stupili Neno Belan & Fiumens, koji su laganijim ritmovima pogodnim za ples naveli publiku na đuskanje. Pred kraj nastupa pridružio im se i specijalni gost Massimo Savić, koji je sa njima otpjevao dvije pjesme – “Stranac u noći” i “Zar više nema nas”.

Pola sata nakon ponoći došlo je vrijeme za glavnu zvijezdu večeri. Posjetioci svih bina sjatili su se pred Main Stage i željno čekali izlazak Jamiroquaija. Narednih 90 minuta ovaj fanki/disko/džez sastav iz Engleske prašio je sa bine, a frontmen Jay Kay zabavljao je sve prisutne svojim karakterističnim pokretima.

Večeras nas očekuju nastupi grupe Lollobrigida, Eyesburn, Bad Copy vs Who See, Djajkovski feat TK Wonder, Example Live i Eddy TM Dimension.

eTrafika.net – Vanja Stokić

Napiši komentar