fbpx

Plan A im je uspjeh, dok je “Plan B” naziv njihove punk rock grupe. Nedim Gipsy Halkić (24), vokal i ritam gitara, Nermin Dedić (17), bubanj, Jasmin Gverić (18), bas gitara, i Armin Alagić (20), električna gitara, čine bend iz Bihaća. Kažu da često udaraju kontru jedni drugima, a čak i prilikom dogovora svako ima svoju rezervnu ideju ili plan B. Kada to nije slučaj, rezerva su im opuštanje i uživancija.

U ovom sastavu djeluju relativno kratko, od kraja prošle godine, dok svi članovi benda sviraju aktivno posljednjih 6-7 godina, pa se iz poznanstva prijašnjih grupa rodila saradnja u ovom obliku. Armin i Nedim nam pričaju da su se obilježili kao punk rock bend, ali im je repertoar raznovrsan. Na sve to dodaju ExYu rock hitove, kao i plesne funk ritmove, ali ne zapostavljali ni autorski rad.

“Iako na svirkama sviramo i covere, trudimo se držati autorski rad na nivou tako da gažama obezbjeđujemo vrijeme u studiju. Spremamo demo snimke, cilj nam je snimiti album, što se trudimo da ostvarimo. Što se svirki tiče, ne sviramo često, ali volimo putovati, posjetiti druge gradove i osjetiti različite atmosfere na gažama”, pričaju nam ovi momci, koji su posljednje dvije svirke imali u Prijedoru i Novom Gradu.

Podrži eTrafiku

“Raja je bila odlična i sve je prošlo onako kako smo i priželjkivali, zabavili smo publiku, a i oni su zabavili nas. Uživamo i veselimo se svakoj narednoj svirci i trudimo se da sve prođe onako kako i zamislimo, a rezultat svega toga želimo da bude obostrano zadovoljstvo i nezaboravno druženje.”

Za sada imaju tri demo snimka – “Pokret”, “Lav” i “Aleksina”. Za tekstove je zaslužan Nedim koji ih opisuje ovako:

“Govore o ljubavi, slobodi i energiji koju ovaj narod nudi, svi zajedno. Svako od nas je mi, a mi smo sluge vremena i borimo se da ga prebrodimo!”

“Prve naše tri pjesme su samo početak, nastavljamo dalje sa autorskim radom, uskoro ćemo objaviti prvi singl i spot kojim ćemo zapravo i najaviti prvi album za koji planiramo snimiti 8-10 pjesama, pa ćemo vidjeti još kako će to sve izgledati”, nadovezuje se Armin.

Na ove momke su uticali različiti muzičari, od Yu grupe, pa do EKV-a i Iron Maidena. Ipak, kao bend uspjeli su pronaći zajedničku tačku – ljubavne i socijalne teme.

“Najviše se pronalazimo u pjesmama Zabranjenog pušenja, EKV-a i Azre. To bi bila neka kombinacija ljubavnih i socijalnih tema, ali i sam zvuk tih bendova nas privlači pa nam je onda to neki zajednički fazon gdje sebe vidimo”, kažu oni.

Nedimu, Nerminu, Jasminu i Arminu želimo mnogo sreće i da ih “Plan B” dovede do njihovog plana A, a vi njihov rad možete pratiti putem FB stranice.


eTrafika.net – V. Stokić, Foto: A. Bešić

Napiši komentar