fbpx

Za grupu Brkovi nema odmora, trenutno pripremaju novi album, a njihov basista Tomac za eTrafiku kaže da će se pjesme sigurno svidjeti publici. On vjeruje da energije na svirci u KSB-u 12. novembra neće nedostajati.

Ponovo dolazite u Banjaluku i čini se da publici nikada nećete dosaditi, oba puta ‘gorio’ je KSB. Osim više žena na koncertu, kakav doček očekujete ovaj put?

Neka sve bude kao i uvijek i biće odlično. Mislim da će KSB biti krcat jer nas banjalučka publika baš voli. Moraćemo uskoro tražiti veći prostor za svirku.

Podrži eTrafiku

Ono što je karakteristično na vašim koncertima je prozivanje lokalnih, ali i regionalnih političara, kako u Hrvatskoj, BiH, tako i Srbiji. Oni uglavnom smetaju nama, a da li su nekome od njih zasmetali Brkovi zbog ovoga?

Pa imali smo taj incident ove godine u Hali sportova u Beogradu kad su policajci u civilu htjeli da zaustavimo skandiranje publike “Vučiću pe*eru”. Bilo je čak i prijetnji da će prekinuti koncert zbog toga. Ono što je smiješno da su nas optuživali da smo mi to podstakli. Taman posla da publici objašnjavam koga bi trebali vrijeđati, a kome aplaudirati. Mi pozivamo publiku da vrijeđaju nas i da se na nama ižive, to što oni odaberu skandirati nekom drugom, to je nešto na šta mi ne možemo uticati. Na kraju krajeva, ne bih ni htio uticati na to.

Zagovornici ste besplatnog skidanja pjesama, da li planirate nastaviti sa tim i dalje?

Naravno. Nove tehnologije donijele su nove uslove rada. Prije ili kasnije sve završi na internetu. Nama je onda u interesu da taj posao skidanja muzike olakšamo našim fanovima. Oni će do nje prije ili kasnije ionako doći.

Brkovi žare od Bugarske, preko Njemačke do Irske. Ima li razlike, razumiju li stranci suštinu pjesama?

Pa sviramo mi tamo, ali većinom za “našu” publiku. Dođe ponekad neki stranac koji ne razumije tekstove, ali vidim im po licima da uživaju. Bugari razumiju naš jezik i tamo postoji tradicija slušanja ex-yu muzike. Lepa Brena i Srebrna Krila su harali tamo. Sad u Dublinu je nekoliko Iraca slušalo sa strane naš nastup, pa su kasnije rekli da im se sviđa, da sviramo dobar punk.

Na pjesmi “Ovce” sarađivali ste sa Sassjom, a prije toga bila je “Tolerancija” i “Krme mic maestro”. Vole li reperi Brkove, ko je sljedeći?

Uh, teško pitanje. Ne znam, nismo imali hip hop pjesmu u pripremi. Ko zna, možda opet uradimo neki duet, ali trenutno ga ne planiramo.

Album je sniman u Piknik studiju u Novom Sadu, a još prije je Šemso posvetio pjesmu tom gradu. Da li da očekujemo i pjesmu o Banjaluci?

To morate pitati njega. S Novim Sadom je situacija ipak jedinstvena: to je bio prvi grad izvan Hrvatske u kojem smo svirali i s kojim je postojala povezanost. Naš producent koji je snimao sve albume je odatle, imamo dobre prijatelje. Znali smo otići tamo i privatno. U međuvremenu smo prošli cijeli Balkan, pa to sve doživljavamo drugačije, ali ne isključujem mogućnost i da se takva pjesma pojavi.

Da li je nakon TDT nešto novo u pripremi ili ste uzeli vrijeme da uživate u dosad urađenom?

Nema odmora! Radimo nove pjesme i mogu reći da sam jako zadovoljan kako zvuče. Mislim da će se i publici svidjeti.

eTrafika.net – Nikola Zgonjanin

Napiši komentar