fbpx

Predstava Beogradskog dramskog pozorišta “Moje dete” najbolja je na ovogodišnjem festivalu mladog glumca “Zaplet”, jednoglasno je odlučio žiri. Kako navode članovi žirija, diplomirani scenograf Dragana Purković-Macan, diplomirani glumac Željko Mitrović  i  diplomirani reditelj Marko Misirača, predstava obrađuje aktuelne teme, postoji rediteljska i scenografska zaokruženost predstave, ali i dosljednost čitavog ansambla.  

Nagrada za najbolju glumicu pripala je Jovani Gavrilović za ulogu Ranke u istoimenoj predstavi Stojana Srdića u režiji Ane Đorđević. Ova mlada glumica je na autentičan način prikazala ulogu djevojčice u romskoj porodici i sa iskrenim osjećanjem donijela utisak tragične sudbine koju je njen lik doživio.

Nagradu za najboljeg mladog glumca žiri je jednoglasno dodijelio Dimitriju Diniću za ulogu Zelenog u predstavi “Nebeski odred” Đorđa Lebovića i Aleksandra Obrenovića, u režiji Mie Knežević i izvođenju Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada i Saveza dramskih umetnika Vojvodine. Po riječima stučnog žirija, Dimitrije se izdvojio iz veoma talentovanog i brojnog muškog ansambla po specifičnom načinu na koji je iznio lik jednog od nesrećnika osuđenih na skoru smrt, sitnog lopova, nestrpljivog sanjara koji zagovara svađe, ali i poetsku dušu koja unosi momente komedije u bezizlaznu i tešku situaciju koja ih je snašla.

Podrži eTrafiku

Direktor Beogradskog dramskog pozorišta, Slobodan Ćustić primio je nagrade u ime svog glumačkog tima, a u nastavku večeri publika je imala priliku da uživa u kompozicijama u izvedbi Gradskog tamburaškog orkestra Banjaluka, pod dirigentskom palicom Zlatana Mirića.

eTrafika.net – Sandra Ćurlić

Napiši komentar