fbpx

Višegodišnje bavljenje muzikom, kao i nje njime, Banjalučanin Marko Bašić zaokružuje albumom “Ogledalo U Ogledalo”, koji objavljuje 31. oktobra pod pseudonimom Veltšmerc.

Ovom albumu prvencu nije jasno definisan žanr, moglo bi se reći indie rock, iako su pjesme stilistički crossover od alternative rocka, preko neo-psychedelia, do eksperimentalnih sfera, jer svakako, cilj nije ni bio svrstavanje i pripadanje bilo kojoj od muzičkih ladica.

“Pjesme su nastajale spontano u periodu nešto dužem od godinu dana. Jedini kriterijumu stvaranju je bila istinitost prema samom sebi, što oslikavaju i tekstovi koji se gotovo uvijek bave onim unutrašnjim u biću, individualcu u savremenom društvu. Totalno prepuštanje trenutku i melodičnosti u donekle nihilističkom ambijentu, nasuprot svih mediokriteta današnjice, je ono što bi mogla biti nit koja povezuje prvi i zadnji takt albuma”, govori Marko.

Podrži eTrafiku

“Ogledalo U Ogledalo” sadrži 8 pjesama, a za prvu od njih, “Sve Moje Nisam Ja”, već je urađen spot, čija premijera je 16. oktobra. U planu je ekranizacija još nekoliko video spotova. Tekstove, aranžmane i mix potpisuje sam izvođač u potpunom kantautorskom indie duhu. Markova desna ruka i koproducent ovog projekta je Benjamin Kapidžićiz Hamburga, koji je pored odsviranih dionica na gitari i bas gitari radio mastering albuma. Takođe, doprinos stvaranju pjesama dali su prijatelji, kao i kolege muzičari.

Album tracklist:

1. Sve Moje Nisam Ja

2. 1985

3. Da Misle Kraj

4. Nevidljivi Svijet

5. Totalno Nebitan

6. Dezerter

7. Po Crtama Lica

8. Ležim Ko Da Ledbim

Napiši komentar