fbpx

Članovi banjalučkog benda Logic System Disorder poznati su po energičnim nastupima, metal zvuku i živim svirkama. Osvojili su prvo mjesto na gitarijadi u Trebinju (2013), Tamaris Music festu u Prijedoru (2014), Tuborg Demo Rock Liga Demo festu u Zenici (2015), a ove godine se kao pobjednici Banjalučke gitarijade plasirali u Zaječar.

Tendencije za osnivanjem benda su postojale i prije 2013. godine, ali zvanično se ta godina smatra presudnom u njihovoj karijeri jer su tada aktivno krenuli sa radom.

“Sasvim slučajno, dok smo išli na probu i pričali o idejama, došli smo do imena Logic System Disorder što je kasnije postalo stvarno nešto što nas predstavlja jer smo blesavi po prirodi i volimo da se zabavljamo“, govori član grupe Dario Berg.

Podrži eTrafiku

Ono po čemu se izdvajaju jeste posvećenost do maksimuma na svim poljima, a najviše vjeruju u razmjenu energije sa publikom koja procjenjuje svaki detalj njihovog nastupa.

„Samoj svirci pristupamo sa ozbiljnošću počevši od odjeće, da barem malo budemo usklađeni na bini, pa do energičnog i iskrenog scenskog nastupa, kao i samog zvuka pjesama. Sve je to zajedno bitno, ali ono najbitnije je kontakt sa publikom. Ako bend svoj rad predstavlja iskreno i pri tome se zabavlja i uživa, prenosi to na publiku, oni će to osjetiti i uzvratiti”, ističe vokal benda.

Logic System Disorder (6)

Inspiraciju za pjesme pronalaze u svemu što ih okružuje. Neke pjesme mogu biti o čokoladnim kolačićima, neke su o pobješnjeloj pandi koja je bijesna jer su joj ukrali bambus, a neke čak o nastradaloj djeci u minskim poljima.

“Stvarno se ne ograničavamo ni u čemu, pišemo i muziku i tekstove onako kako se osjećamo i o čemu želimo. Nekad prije nam je malo više bio uzor System Of A Down, što se moglo čuti u našim pjesmama koje smo ranije napravili. Kasnije se malo više osjeti uticaj Korna, ali sve u svemu, svi stvarno slušamo muziku raznih žanrova i samim tim se ne vodimo nečim konkretnim osim da tu preovladava zvuk metala”, otkriva vokal benda.

Logic System Disorder (4)

Domaća  muzička scena  bi se mogla poboljšati ako bendovi budu više radili na međusobnom podržavanju i saradnji sa drugim bendovima i muzičarima.

“Dosljedan svom pravcu nije teško ostati, ako se voli to što se radi. Naravno da je uticaj komercijalizacije preveliki, ali opet se tu može naći način i stati svoj. Iako neke stvari nisu poptuno prihvaćene kod nas, zato i radimo pjesme na engleskom jeziku, za čitav svijet”, govori Dario Berg.

Logic System Disorder (1)

Logic System Disorder ima 15 autorskih pjesama. Do sada su snimili video spot za pjesmu She, kao i lyric video za pjesmu My Will.

“Planiramo da uradimo i video za pjesmu Cookies, kao i animirani video za pjesmu Rage Panda. Čeka nas nastup na Zaječarskoj gitarijadi u avgustu, daćemo sve od sebe i tamo”, nagovijestili su momci iz benda.

eTrafika.net – Nataša Lazukić

Napiši komentar