fbpx

I drugo veče Beer festa u Bijeljini je proteklo prema očekivanjima. Veliki broj posetilaca i dobro raspoloženje su obilježili ovo veče, a i program na glavnoj bini je ponudio ponešto za svačiji ukus.

Prvo su na scenu izašli The Jockers i pružili publici sasvim dobru hard rock svirku. Poslije njih je nastupio još jedan lokalni bend Firma. Oni su nas proveli kroz vremeplov i zasvirali mnoge domaće i strane hitove prethodnih decenija i za svoj jednočasovni nastup pobrali više nego zaslužene aplauze. Kako je vrijeme prolazilo tako je sve više i više publike pristizalo na Fest, a onda su oko 22:30 nastup počeo beogradski pank bend Dža ili Bu.

Ljubitelji tvrđeg pank rok zvuka u Bijeljini nemaju često priliku da uživo čuju nastupe bendova koji su obilježili tu scenu prethodnih godina, tako da se svaki dolazak obavezno isprati. Pankeri svih generacija su dočekali Dža ili Bu, a oni su im se odužili sa sat vremena žestoke i energične svirke. Svirali su mnoge pjesme iz svoj zlatnog perioda, 90-ih, ali su i predstavili neke novitete koji će se naći na njihovom sedmom studijskom albumu „Sedma sila“.  Naravno, kao i za sve pank svirke nije izostala ni šutka ispred bine. Poslije svega viđenog slobodno možemo reći da pank na ovim prostorima ipak nije mrtav.

Podrži eTrafiku

Glavna atrakcija večeri ipak je bio Dejan Petrovic big band. Višestruki pobjednici Guče su prisutnima pokazali da sva silna priznanja koja su dobili u dosadašnjoj karijeri nisu slučajna. Jedinstvenost zvuka i imaginativnost su pokazali spajajući nespojivo, tako da je publika mogla da čuje hitove Stinga, EKV-a, The Clasha i mnogih drugih izvođača na neki potpuno drugačiji način. Naravno, obavezno su se tu našle i njihove autorske stvari , a nisu zaboravili ni ljubitelje tradicionalnijeg zvuka trube, pa se i za njih nešto našlo na preko dva sata dugom repertoaru.

Danas je posljednje veče ovogodišnjeg Beer Festa i očekuje nas nastup Amadeus benda.  Kapije festivala se otvaraju u 19 časova. Ulaz je besplatan do 20:30, a poslije iznosi 3 KM.

eTrafika.net – Srđan Obarčanin

beer fest 2 2016 (1) beer fest 2 2016 (2)

Napiši komentar