fbpx

Prvo veče Beer festa u Bijeljini ponudilo nam je bogat program. Poslije godinu dana pauze ponovo je za ljubitelje  elektronske muzike postavljen DJ stage, a na glavnoj bini je svoj repertoar je predstavilo nekoliko  bendova. Posećenost je bila dobra, a svi izvođači su se potrudili da publika ne napusti festival razočarana.

Prvi su se publici predstavili članovi benda Nikotin. Sa tvrđim zvukom i rock obradama velikog broja domaćih i stranih bendova stekli su naklonost publike koja je nažalost tada tek pristizala u većem broju. Ipak to ih nije omelo da se pokažu u najboljem svjetlu.  Poslije njih je nastup imao poznati lokalni bend Štrajk. U svojih sat vremena nastupa pjesmama Dine Dvornika, Vaya Con Diosa, Darka Rundeka  i mnogih drugih natjerali su sve pristutne na dobro raspoloženje i skakanje. Dobrom energijom i brzim pjesmama na odličan način su pripremili publiku na nastupe glavnih bendova večeri.

U oko pola 11 na binu su izašli članovi benda Ničim Izazvan. Ovo je bilo njihovo prvo gostovanje u Bijeljini i željeli su da ih publika prihvati na najbolji način. Zabavljali su prisutne pjesmama sa svoja dva studijska albuma i kao što su i sami rekli svirali muziku za plesanje. Dobro raspoloženje sa bine se lako proširilo dalje i uz njihove hitove “Odlaziš”, “Trideset”  , “O tebi”,  sat vremena nastupa je prošlo veoma brzo, ali s obzirom na utisak koji su ostavili na publiku sigurni smo da ovo nije posljednji put da će gostovati u Bijeljini.

Podrži eTrafiku

Kao glavna atrakcija prve večeri nastupili su veterani roka na ovim prostorima Yu grupa. Od prvih tonova odmah se osjetio prepoznatljiv zvuk koji braća Jelić njeguju godinama, a ni mlađi Petar nije zaostajao. Svirali su neke pjesme sa  ovogodišnjeg albuma “Evo stojim tu”, ali naravno nisu izostali ni svi hitovi iz njihove gotovo 50 godina dugačke karijere. “Pustinja”, “Dunavom još šibaju vetrovi”, “Čudna šuma”, “Odlazim” su samo neki od njih.  Njihova duga karijera je garancija da će biti slušalaca svih generacija a njihov nastup je opravdao očekivanja i najmlađih i najstarijih.

Beer fest se nastavlja večeras, a glavni izvođači večeri će biti beogradski pank bend Dza ili Bu i Dejan Petrović big band. Kapije festival se otvaraju u 19h. Ulaz je do 20:30 besplatan a poslije iznosi 2 KM.

eTrafika.net – Srđan Obarčanin

Napiši komentar