fbpx

Floorball klub Gromovi iz Banjaluke proteklog vikenda po peti put zaredom osvojio je titulu šampiona Floorball Lige Bosne i Hercegovine.

Završni turnir se igrao u Gradskoj Dvorani u Jajcu, a Gromovi su pobjedama nad direktnim rivalom Lavovima (2:8) i pretposljednjim Štrumfovima (3:14) potvrdili sjajnu sezonu i došli do nove titule, pete u nizu.

“Ovo je za naš klub najuspješnija sezona od kada postoji takmičenje FLBH, a koja je završena sa 100% učinkom, bez poraza, što do sada nije uspjelo niti jednoj ekipi. Uprkos određenim promjenama unutar kluba, te brojnim problemima sa salama za treniranje, ekipa je dosta napredovala u odnosu na prošlu sezonu. Pored toga, ove godine su nam se priključila i dvojica igrača koja su nastupala za beogradski Partizan, Stefan i Nemanja Nikolid, a koji su i aktuelni reprezentativci Srbije u Floorballu. Momci su se sjajno uklopili u ekipu, što je pozitivno uticalo konkurenciju u timu i sam kvalitet igre. Sa velikim ponosom ističemo da je MVP Floorball Lige Bosne i Hercegovine za sezonu 2015./16. naš Vanja Hajdek, koji je ovu nagradu osvajao nekoliko puta”, navode iz kluba.

Podrži eTrafiku

gromovi prvaci bih (2)

Nakon završetka sezone 2015./16., Gromovi će imati i dosta posla tokom ljeta. Naime, 30. i 31. jula u banjalučkoj dvorani Borik organizuju 8. Međunarodni turnir u Floorballu. Već su prijavljene ekipe iz Češke, BiH i Slovenije, dok se interesuju i klubovi iz Mađarske, Srbije, Austrije, Italije, Njemačke…

“Plan nam je i da finale ovog turnira bude u direktnom prenosu na nekoj od lokalnih televizijskih kanala, što bi bio veliki uspjeh za nas i organizaciju. Cilj turnira je svakako promocija floorballa u gradu Banjaluci, ali sigurno i promocija našeg grada, gdje smo za naše goste pripremili razne kulturne i zabavne aktivnosti te obilaske znamenitosti grada, noćni život i slično”, kažu “Gromovi”.

gromovi prvaci bih (3)

Za avgust i septembar predviđeni su odlasci na turnire u Beograd i Bratislavu, te početak floorball škole u nekoliko osnovnih škola u Banjaluci.

“Radi se o projektu ‘Kids with Sticks’,  koji ćemo sprovesti uz pomoć Svjetske Floorball Federacije (IFF) i proizvođača floorball opreme UNIHOC (Finska). Sve ovo sa ciljem promocije floorballa i sporta među djecom i omladinom, kao i pokretanje novih omladinskih grupa i novih članova”, kažu oni.

Gromovi svoje  treninge održavaju u Dvorani Borik (utorkom od 20:30h do 22:00h) i osnovnoj školi Ivo Andrić (nedjeljom od 19:00h do 20:00h), a svojim potencijalnim i stalnim članovima garantuju odličnu atmosferu, ali i ozbiljan rad. Više informacija možete pronaći na njihovom sajtu gromovi.net i Facebook stranici.

eTrafika.net

Napiši komentar