fbpx

Sa karijerom koja traje duže od 40 godina, Josipa Lisac zaista je jedinstvena pojava ExYu scene.

Rođena je 14. februara 1950. godine u Zagrebu, a muzikom se bavi od djetinjstva. Početkom 70ih godina upoznaje Karla Metikoša, poznatog rock muzičara, i njihov zajednički život bio je plodno tlo za desetak Josipinih albuma, kao i prvu hrvatsku rock operu Gubec Beg. U operi se posebno ističe arija Ave Maria kojom poznata pjevačica i danas otvara koncerte. Nakon premijere opere 1975. godine, slijedi objavljivanje nekoliko albuma, kako u Hrvatskoj tako i u Americi, gdje je takođe glumila u dva filma.

Krajem 1991. godine Karl iznenada umire, što ostavlja veliki pečat na njen rad. Od tada organizuje koncerte u njegovu čast, što traje već dvije decenije.

Podrži eTrafiku

Josipa sarađuje sa muzičarima svih žanrova – pop, funk, etno, jazz, latino… U svojoj kolekciji ima mnoštvo nagrada, od Modnog Oskara, pa do Porina. Već decenijama unazad Josipa Lisac važi za osobu od stila i prefinjenosti, a uz karakterističan glas ide i jedinstven izgled. Kaže kako se “užasava prosječnosti i banalnosti i da je čitav život posvetila iznalaženju novih, originalnih, često i šokantnih rješenja, što je uvijek i svugdje čini atraktivnom, zanimljivom i provokativnom”.

Da li sam ti ikad rekla da te volim

A ti još pospan kao i prvi puta
donosiš cvijeće svakoga jutra
i smiješ se mojoj raščupanoj kosi
mom nespretnom hodu
i nogama bosim

A ja još topla, sretna i snena
pričam ti tiho svoj san
jer hoću da ti sve znaš
svaki moj dan i san
da ti me budiš
da ti mi se smiješiš i znaš
da sam tvoja sva

Da li sam ti ikad rekla da te volim
da te volim svaki dan
svaki sat, svaki tren
da li sam ti ikad rekla da te volim
da te trebam, da te želim, da te imam
i da sam uvijek tvoja sva

 

eTrafika.net

Napiši komentar