fbpx

Svijet se ne dijeli na prijatelje i neprijatelje, već na slabe i jake. Jaki su velikodušni u pobjedi. Slabi se okupljaju da zajedno napadnu gubitnike, ne znajući da je poraz prolazan. Među gubitnicima, biraju one koji djeluju najranjivije.

Ako se to tebi bude dogodilo, upitaj se da li bi želio da preuzmeš ulogu žrtve.

Ako je odgovor potvrdan, toga se nećeš do kraja života osloboditi. Bićeš lak plijen svaki put kada se nađeš pred odlukom koja zahtijeva hrabrost. Tvoj poraženi pogled uvijek ima veću snagu od tvojih pobjedničkih riječi; i to će svi primijetiti.

Podrži eTrafiku

Ako je odgovor odričan, izdrži. Bolje je reagovati sada, dok se rane mogu lako zacijeliti – čak i ako to bude zahtijevalo vrijeme i strpljenje.

Nećeš spavati nekoliko noći misleći: “Ja to ne zaslužujem.”

Ili smatrati da je svijet nepravedan, jer te nije prihvatio onako kako ti to zaslužuješ. Mnogo puta si se postidio zbog poniženja koja si podnio pred drugovima, pred dragom, pred roditeljima.

Ali ako ne odustaneš, čopor hijena će se brzo udaljiti od tebe i potražiće neku drugu žrtvu. Taj neko će sam morati  da nauči lekciju, jer mu niko u tome ne može pomoći.

Stoga, dakle, neprijatelji nisu protivnici postavljeni da iskušaju tvoju hrabrost. To su kukavice postavljene da iskušaju tvoju slabost.

eTrafika.net

Napiši komentar