fbpx

Svi oni koji dođu da čuju demo bendove na ovogodišnjem Demofestu ući će besplatno, dok će se se ulaz naplaćivati 5 KM nakon 21:30, kazala je na današnjoj konferenciji za medije portparolka Demofesta Brankica Raković. 

Planirano je da se Demofest kao i do sada  održi na Kastelu, ali ta informacija još uvijek nije u potpunosti potvrđena. Od ove godine na tvrđavi Kastel za vrijeme trajanja Demofesta svi posjetioci će moći da piju hladan Nektar.

Konkurs za demo bendove je završen, a odluka žirija biće saopštena u junu. Trideset bendova takmičiće se za prvo mjesto koje nosi 5.000 evra, dok druga nagrada iznosi 2.000 evra, a treća 1.000 evra.

Podrži eTrafiku

U revijalnom dijelu programa od 21 – 23. jula nastupiće Hladno pivo, Kolja i Grobovlasnici kojima će to biti prvi nastup u Banjaluci, Bombaj štampa, a od stranih imena Dup Pistols, Sisters of Mercy i Mando Diao. Očekuju se i nastupi prošlogodišnjih pobjednika, koji će u svojih 30 minuta na festivalu moći da nam pokažu na čemu su radili prethodnu godinu dana.

Demofest ne bi uspio sve ove godine, da nije bilo podrše kompanije M:tel kao i Huawei koja sa svojim modelima mobilnih telefona Demofest prati brojem, tako da će ove godine predstaviti Huawei P9. Prema riječima Đorđa Mišića, izvršnog direktora za marketing i prodaju kompanije M:tel, oni su prijatelji Demofesta od njegovog početka.

„Ja mislim da je ovo najznačajniji muzički festival po mnogo čemu. Deveti je po redu, a ja se nadam da će ih biti najmanje 99 i da će kompanija M:tel biti tu“, rekao je Mišić na press konferenciji.

Demofest kao festival i ove godine će imati bogat dnevni program.

„Imaćemo izuzetnu rok izložbu koja podrazumijeva razvoj rok muzike na domaćim prostorima. Vlasnik te izložbe je gospodin Cvele kojeg znate iz Bajage i instruktora. Izložba je trenutno u Beogradu, imaćemo tu čast da izložba bude dio Demofesta. Od ostalih dijelova dnevnih programa biće tu dosta filmova o domaćim autorima, izložbi, raznih radionica i nadam se da će svako od vas naći za sebe po nešto“, istakla je Rakovićeva.

Ostaje nam samo da sa nestrpljenjem čekamo jul i ta tri dana kada je Banjaluka nešto posebno.

 eTrafika.net – Anja Zulić

Napiši komentar