fbpx

Izrada nakita za studentkinju psihologije Milicu Sekulić (22) predstavlja posebnu vrstu umjetničke terapije i kreativnog doživljaja.

Inspiraciju pronalazi u prirodi, a svoje radove prodaje širom svijeta putem Etsy stranice.

„Moj prvi rad bila je ručno oslikana majica za potrebe nekog školskog zadatka. Oslikavanje majica i dalje radim, ali uglavnom po narudžbi. Što se tiče nakita, prva tehnika koju sam koristila za izrađivanje je bila quilling tehnika, odnosno motanje trakica papira. Sada je primarni materijal izrade fimo masa uz koju kombinujem bakarnu žicu, prirodno kamenje i slično“, otkrila nam je Milica.

Podrži eTrafiku

Znanja iz raznih oblasti itekako su joj pomogla u bavljenju neobičnim hobijem. Završila je smjer grafičkog dizajna u srednjoj školi, a zatim umjesto Akademije umjetnosti odabrala psihologiju.

„Kroz ove tri godine studiranja naučila sam da pažljivije i sa strpljenjem slušam o potrebama i specifičnostima narudžbi koje dobijam“, govori Milica.

PsihiArtia (2)

Već nekoliko godina svoj brend predstavlja pod neobičnim imenom PsihiArtia, koji na prvi pogled ukazuje na nešto nesvakidašnje.

„Pitala sam za savjet i drugarica koja je studirala sa mnom smislila je ovaj originalan i zanimljiv naziv koji je savršen, s obzirom da imam drugačije i neobične radove“, navodi ona.

Pozitivna iskustva stekla je na Popart marketu u Banjaluci gdje je izlagala svoj nakit, a oprobala se i na stranici Etsy.

„Šop sam otvorila krajem prošle godine i nisam imala velika očekivanja, a onda su prodaje krenule. Bilo mi je fascinantno da neko iz Amerike naiđe na moj rad i poželi da ga kupi. Mislim da kod nas ručni rad nije na cijeni, pa umjetnici uglavnom moraju da prodaju svoje radove po manjoj cijeni nego što bi trebalo, iako se u njega uloži puno truda. Razlog tome je vjerovatno i loša ekonomska situacija, ali možda i vjerovanje da ručni radovi nisu kvalitetni dovoljno kao proizvod koji se može kupiti u prodavnici“, govori naša sagovornica.

Kreativnosti neće nedostajati ni u budućnosti pa ćete u ponudi moći pronaći neke novitete. Osim nakita, majica, čestitki i sličnih rukotvorina, Milica je počela izradu rokovnika i njen autorski rad će podrazumijevati sve od ručnog spajanja listova pa do izrađivanja korica.

 

Tekst nastao u sklopu projekta “Može i drugačije”, koji finansira Fondacija SHL

eTrafika.net – Nataša Lazukić

PsihiArtia nakit (10) PsihiArta nakit (2) PsihiArtia nakit (3) PsihiArtia nakit (4) PsihiArtia nakit (5) PsihiArtia nakit (6) PsihiArtia nakit (7) PsihiArtia nakit (8) PsihiArtia nakit (9)

Napiši komentar