fbpx

Aleksandar Drinić, mladi harmonikaš iz Prijedora i student treće godine vokalnoinstrumentalnog odsjeka u klasi prof. dr Zorana Rakića na Akademiji umjetnosti u Istočnom Sarajevu je na nedavnom 41. Međunarodnom susretu harmonikaša u Puli osvojio novo prvo mjesto.

On je u studentskoj kategoriji “F” bio bolji od ukupno 21 takmičara iz Grčke, Finske, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovačke, Poljske…

“Drago mi je što sam proglašen najboljim na ovom zaista renomiranom takmičenju i što je tako odlučio žiri u kome su bili muzički stručnjaci iz Slovačke, Grčke, Finske, Hrvatske i Srbije”, kaže Drinić nakon povratka sa manifestacije koju je upriličila organizacija kulturno umjetničkih djelatnosti u Istri.

Podrži eTrafiku

Podsjećamo, Drinić je početkom aprila osvojio prvo mjesto na Četvrtom međunarodnom takmičenju “MehFest” u Beogradu a nedavno je boravio na razmjeni studenata u ruskom Belgorodu gdje je uspješno završio prvi semestar i odsvirao završni koncert.

Takmiči se od 5. razreda osnovne škole i do sada osvojio četrdesetak nagrada, većinom prvih: 8. Međunarodno takmičenju “Naujene 2015” u Daugavpilsu u Letoniji, takmičenjima za mlade harmonikaše u Srbiji (Smederevo i Lazarevac), međunarodni festival harmonike „Akordeon Art“ u Sarajevu…

 

eTrafika – B. Rečević

Napiši komentar