fbpx

Poznati srpski motociklista Zoran Kovačević Kawazoki (62), koji je proteklih pet i po mjeseci prešao najmanje 30 hiljada kilometara rute kubanskog revolucionara Ernesta Če Gevare, ipak će prinudno završiti svoju veliku južnoameričku avanturu.

Iako je planirao da pored Brazila, obiđe još neke zemlje i putovanje završi u Venecueli, što bi bilo ukupno pređenih 45 hiljada kilometara, Kawazoki će povratak u Srbiju početi sa poznate plaže Kopakabana u Rio de Žaneiru.

“Još malo pa Rio, ali vrijeme čini svoje. Planovi se ionako većinom ne završavaju kako smo zacrtali. Moja pluća se teško snalaze na velikim vrućinama i kada je vlaga. Vlage bi bilo previše u Amazonu. Dakle, završiću ovo putovanje na Kopakabana plaži što i nije tako loš završetak. Zar ne”, poručuje Kawazoki.

Podrži eTrafiku

Preostalo je još samo da riješi dilemu da li će svoj suzuki DR 650, star 20 godina, koji ga ranije uspješno odvezao i do dalekog Japana, vratiti kući ili ostaviti. Upravo, s ovim drugim izborom već nisu saglasni brojni bajkeri iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i drugih zemalja.

“Znamo i shvatamo koliko je bilo teško usuditi se na jedan takav samostalan, dosta opasan i iscrpljujući put bez sponzora i ikakve logistike. I još je Zoki našao vremena da veliku zajednicu motociklista svakodnevno obavještava o svojim zgodama i nezgodama u Meksiku, Peruu, Argentini i ostalih dvadesetak država, a bio je i naš dostojan ambasador. Dakle, sada je na nama da pomognemo Zoranu da se ne odrekne svoje „Suzane“, kako je zbog velikih troškova transporta namjeravao već da je dotjera u svoj rodni Čačak i Srbiju kako bi na neka nova putovanja inspirisao kolege, neke nove klince i bajkere”, kažu Zokijevi poštovaoci i prijatelji.

Inače, akciju da se “Suzana” vrati kući inicirali su članovi foruma BJBikers. Prvi novčani prilozi po principu „kol’ko ko može“ i ovog časa stižu u Brazil. Sve se radi preko bankovnog računa u dinarima- broj 265000000449687739 na ime Kovačević Zoran, Raiffesen banka Čačak sa svrhom doznake „Pomoć za Suzanu“, a donaciju je moguće dostaviti i putem Paypal-a: kawazoki.7@gmail.com.

Pročitajte i:

Putevima Če Gevare (18): Kawazoki pred Rio de Žaneirom

 

 

eTrafika.net – Bojan Rečević

Napiši komentar