fbpx

Petrogradski Ludi Đak je banjalučka grupa nastala 1989. godine.

Početkom ’90-tih na banjalučkom prostoru radilo je mnogo grupa koje su svirale Pop Rock, bilo sa čvršćim ili mekšim varijantama. Kako je rat počeo, tako su se grupe raspadale, a njihovi članovi odlazili na razne strane.

Jedina ili jedna od rijetkih grupa koja je ostala i radila svih ratnih godina, doduše sa malim izmjenama članova, jeste Petrogradski Ludi Đak.

Podrži eTrafiku

Mješavinom melankoličnog zvuka popa, čvrstih i fuziranih nota na momente Ludi Đak je uspio da ostvari, možda najviše u Pop muzici na ovim prostorima. Jako dobro prihvaćen od banjalučke publike, što i nije neko čudo s obzirom da su naši sugrađani ipak najviše navikli na pop u onom ili ovom obliku.

Ludi Đak je nastao od bivše grupe Betty Blue, a novo ime je jedna od metafora koje je koristio Miloš Crnjanski u svojim romanima. Snimljena su dva video spota pod nazivom “Naše sjenke” i “Rusija“, koja je obrada Idola.

Članovi: Goran Vidaković (vokal, gitara), Siniša Stanić (vokal, gitara), Zoran Jović (gitara), Saša Plećaš (vokal, bas), Zoran Bojanić (bas), Milan Jeremić (bubanj) i Goran Mušan (bubanj)

 

Petrogradski ludi đak: Letimo, padamo.

 

Naše su tajne, duboke al’ sjajne

sad znam, da ću ostati sam…

Naše su riječi sad tihe, al’ ječi

u ušima, odjek uzdaha.

 

Jutarnja zvona i sunce me budi

otvaram oči i prvo te ljubim.

Krevet nas diže, u oblake šalje

letimo sve dalje, letimo…

 

Letimo i padamo, samo sad se pravimo,

kako ništa više ne znamo.

Letimo i padamo, kao klovnovi u cirkusu,

metar po metar…

Napiši komentar