fbpx

Kordunaška 22, najmanja od najmanjih zgrada u banjalučkom naselju Borik sa pogledom ka Vrbasu. Na prvom spratu s lijeve strane nalazi se stan Ene Mitrovski. Taj stan je Ena odlučila da podijeli sa svojim sugrađanima tako što ga je pretvorila u svojevrsnu galeriju nazvanu “Art Klub Prostor”, koja je sinoć bila domaćin zeničkom fotografu Eyedinu.

On se sinoć banjalučanima predstavio izložbom fotografija pod nazivom “Banja Luka jučer”. Pored Banja Luke, autor je svoj koncept “Jučer” prezentovao publici u Tuzli, Zenici, Zagrebu, Ljubljani, Mostaru i Novom Sadu.

Banja Luka jučer - Eyedin

Podrži eTrafiku

Kako sam kaže, ovom turnejom je ubrzao svoj stil života. Putuje, upoznaje različite gradove i različite ljude.

“Dođem u grad, prespavam. Sutradan ujutro krenem da fotografišem. Naveče dođem kući, izaberem fotografije i obradim ih za sutrašnju izložbu. Nekada ih izradim, a nekada ih projektujem na zidu, kao večeras. U Mostaru i Novom Sadu sam radio izložbe humanitarnog karaktera. I ova je trebala da bude, al’ s obzirom da se sve desilo na brzinu nismo uspjeli da je napravimo humanitarnom ovaj put”, kaže Eyedin.

Banja Luka jučer - foto 2

Misija predsjednice “Art Kluba Prostor” Ene Mitrovske jeste da od njega napravi mjesto na kojem će mladi umjetnici imati priliku da izlažu svoje radove.

“Nastojimo pokriti sve pravce umjetnosti. Zajedno s ovom, priredili smo dosad pet izložbi. Planiramo organizaciju radionice grafičkog dizajna, koja će za cilj imati stvaranje umjetnina od recikliranih materijala. Takođe, u planu je i lutkarska radionica koju pripremamo sa dvojicom studenata glume sa Akademije umjetnosti u Banjaluci koja bi rezultirala lutkarskom predstavom u ‘Prostoru’. No, o tome više informacija u predstojećem periodu”, rekla je Mitrovska.

Banja Luka jučer - foto 3

eTrafika.net – Miloš Orlić

Napiši komentar