fbpx

Osmi po redu “Hertz festival” održan je u trebinjskom Domu mladih, uprkos izostanku podrške Grada. Ove godine nešto drugačiji koncept, Trebinjci su po prvi put u svom gradu imali priliku da vide kako izgleda drum’n’bass žurka.

Iako je bilo priče o tome da tradicionalni festival ove godine neće biti održan, Ministratvo prosvjete i kulture  ipak je ustupilo novčana sredstva u iznosu od 2.000 maraka, što je organizatorima bilo dovoljno da skromno obilježe osmi  “Hertz festival”.

 Trebinjce su svojim nastupom počastili  “Paskal Crew” iz  Bihaća,  DJ Chevalier  iz Tivta,  kao i specijalni gost – Ublehush iz njihovog grada.

Podrži eTrafiku

Aljoša Ilić iz omladinske organizacije “Hertz fest” koja je i organizator festivala, zadovoljan je što su ipak uspjeli da nastave tradiciju festivala za koji smatraju da ima ima veliki značaj u podizanju kulturne svijesti njihovih građana.

“”Hertz festival”  svake godine ponudi gradu nešto novo, tako je i ovo prva drum’n’bass  zurka u Trebinju, a osim toga drago nam je da afirmišemo ove mlade ljude koji nastupaju večeras. Ove godine izostala je podrška Grada, i nadamo se da će se to promijeniti naredne godine, kao i da će značaj festivala prepoznati i neke druge institucije”, kaže Ilić.

Pored omladinske organizacije “Herc fest”, festival su pomogli i trebinjski Dom mladih, Centar muzičkih instrumenata “Artist.ba” iz Banjaluke i omladinska organizacija “Korak naprijed.”

eTrafika.net – Sonja Terzić

Napiši komentar