fbpx

Nakon jedne godine pauze, bh. Beer Fest vratio se u Bijeljinu. Ovogodišnji festival piva i muzike otvorio je sinoć brčanski bend Jenki Zu, a glavna zvijezda bilo je sarajevsko Zabranjeno pušenje.

Jenki Zu je bijeljinskoj publici predstavio svoje autorske pesme i definitivno se pokazao u dobrom svetlu. Nakon njih je nastupio lokalni bend Štrajk, koji je publiku pripremio za zvijezde večeri. Kako je vreme odmicalo publika je bila sve brojnija, a onda je, negde oko 22:30 na binu izašlo i Zabranjeno pušenje, predvođeno Sejom Seksonom. U gotovo dva sata svirke na repertoaru su se našle neke novije pjesme (Fikreta, Možes imat moje tijelo, Počasna salva, Karabaja, kao i Pos’o kuća birtija, kojom su otvorili nastup), ali i veoma dobro poznati klasici „predratnog pušenja“ (Srce ruke lopata, Balada o Pišonji i Žugi, Ibro dirka…) Na svom prvom nastupu u Bijeljini trudili su se da ostave dobar utisak, a publika je to znala da cijeni i ispratila ih je aplauzom.

Da bi posjetioci festivala izasli sa osmijehom na licu pobrinuli su se i Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi, koji su jedan sat nakon ponoći napravili odličnu atmosferu i zabavili sve prisutne. Za dobar provod najviše bio zaslužan i sam Blaža koji je na binu izašao u kostimu Supermena, te neumorno skakao gotovo sat i trideset minuta, tako da oni najuporniji, koji su ostali do kraja programa nisu otišli kući neraspoloženi ili razočarani.

Podrži eTrafiku

Program na glavnoj bini završio se oko dva sata ujutru, a ostala dva stejdža su i dalje radila punom parom i bila više nego dobro popunjena.

Beer Fest se održava od 19. do 21. jula na pomoćnim terenima FK Radnik u Bijeljini. Ove godine su nam organizatori omogućili tri bine, pored nezaobilaznog Main stage-a tu je i Jelen pivo DJ stejdž, u kojem mogu da uživaju ljubitelji elektronske muzike, kao i novitet, MK Bijeljina stejdž jer se ovogodisnji festival organizuje uz pomoć MK Bijeljina, a u nedjelju će se umesto njega na istom mestu naći hip hop stejdž.

Večeras na glavnoj bini nastupaju Arka, Excused4life, Nešo Galija i S.A.R.S. Od DJ-eva publiku će zabavljati Bojan, Sara Alexander B2B Someone Else, Fakir i Frankie, dok na MK Bijeljina bini nastupaju Ministri, Tranzicija, Gnijev anđela i 357. Program počinje u 19 časova i svaki bend svira 90 minuta. Ulaz do 20:30 je besplatan, a nakon toga se naplaćuje 2 KM.

eTrafika.net / Foto: eTrafika.net – Srđan Obarčanin

Napiši komentar