fbpx

“Mono, mono, duo” naziv je pozorišnog komada kojim se DIS Teatar Banjaluka sinoć u Domu mladih predstavio tuzlanskoj publici.

Pozadina predstave je, kako autor Periša Armuš Beli kaže, uobičajena komedija u kojoj školovana glumica (Nataša Krivošija) zavede mladog kolegu (Bojan Kovačević), nakon čega se prepuštaju snivanju u pozorištu života. No, šta se dešava kada se ta uobičajena idila uruši? Upravo na to pitanje ova predstava pokušava ponuditi odgovor.

Nalazeći se na istom mjestu, već rastavljen par pokušava da, svako na svoj način, prezentuje svoju monodramu. No, kada prorade inat i sujeta, shvataju da jedno drugom imaju mnogo toga da kažu, te se predstava pretvara u „duodramu“. To dovodi do vatrenog i često provokativnog dijaloga, koji publiku upoznaje sa svime onim što ih spaja i razdvaja.

Podrži eTrafiku

DIS teatar iz Banjaluke je i prošlih godina učestvovao na ovakvim manifestacijama, te su stari znalci tuzlanske pozorišne publike, koja ih je ponovo sjajno prihvatila.

Inače, ovom predstavom je u Tuzli zvanično otvoren Međunarodni festival pozorišta sa područja Balkana “Pozorište bez granica 2013”, koji traje do 29. juna. U okviru festivala biće odigrano još pet predstava, u izvođenju amaterskih pozorišta iz Slovačke, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

eTrafika.net – Nermin Terzić

Napiši komentar